Hürriyet

31 Ağustos 2009 Pazartesi

SİNYAL VERİN EY ADEMOĞULLARI!

Ben bilmem ki şu bizim ülkenin ademoğulları sokakta yürümeyi niye bir türlü beceremez.

"Sağdan gittt, hep sağdannnn , geçidinde sağındann!" diye bir şarkı vardı çocukluğumuzda. Olay bu kadar basit işte. SAĞDAN GİT!Sağdan git ki, onun bunun önüne amaçsızca çıkma, omuz atma, bir köprüde iki keçi karşılaşmış misali yol verme -vermeme geyiklerini yaşama.

He birde yüce rabbim bizi yaratırken keşke arabalarda var olan gibi bir sinyalizasyon sistemi ile yaratsaymış. Yürürken sola döneceğimiz zaman sinyal verebilseydik arkadaki insan da ona göre davranırdı. Bazı haddini bilmez ademoğulları kalabalık bir kaldırımda seri bir şekilde yürürken bir anda sağa yada sola manevra yaparak sizin düşmenize falan bile sebep olabiliyorlar.

Bunu yazmam nerden mi icap etti? Bu sabah Mecidiyeköy'ün en işlek kaldırımında yürümek zorunda kaldım...

Tabi bir de diyelim bebeğiniz var ve yürüyüş yapmak istediniz. Tenha bir saat kolladınız ve dışarı çıktınız. Aaaaaaaa' biri kaldırımları çalmış! Memleketimde kaldırım yok. Özellikle de ara sokaklarda. Varolan nadide kaldırımlar ise arabalar tarafından park edilerek istila edilmiş. Ara ki kaldırım bulasın..

Sokakta rahat rahat yürüyebilme özgürlüğümüz bile yok, varın siz düşünün gerisini..

1 yorum:

  1. Kaldırımın olmamasıda kaldırama araba park edenlere izin verende belediye biz millet olarak verilen hakları suistimal etmeye meyilliyiz zaten birde onlarda cıvık çıkınca sonuç bu oluyor ne yazıkki:((

    YanıtlaSil