Hürriyet

25 Ağustos 2009 Salı

AÇILMADAN BÖLÜNDÜK

Ben anlamam ki ne istersiniz bu ülkeden, bu ülkenin anasından, babasından , askerinden, çoluğundan, çocuğundan, huzurundan, düzeninden.

Daha açılmadan bölündük. Açılım tamamlanınca ne hale gelinecek orası meçhul.
Sanatçısından ,halkına, Kürdünden, Türküne , Lazından , Çerkezine herkes ayakta. Herkesin söyleyecek bir lafı, edecek bir isyanı var.

Benim de var. Günlerdir bir taş oturdu yüreğime. Kendi kendime isyan ediyorum. Yok! Birtürlü kabul etmiyor içim yapabilecek birşey yok. Hazmedemiyorum, yediremiyorum, sindiremiyorum duyduklarımı, gördüklerimi.

Bütün etnik topluluklar ayaklanmaz mı şimdi? Çerkezin , Lazın, Gürcünün Kürtlerden ne eksiği var. Silah alıp da dağa çıkmadılar ufacık çocukları, anasının koynundan askere gitmiş mehmetçikleri öldürmediler. Suçları bu mu? Uğraşıp didinip meclise girmediler, dokunulmazlık zırhı altında T.C. kanunlarına göre suçlu olan bir terörist için ağıtlar yakmadılar, milli birliği bölmeye çalışmadılar. Bu mudur suçları?

T.C. kanunlarına göre yargılanmış, suçu sabit bulunmuş ve müebbet hapis cezası alarak cezasını çekmek üzere cezaevine konmuş bir suçlunun muatap kabul edildiğinin açıklaması ve buna herhangi bir tepki gelmemesi ve hatta neredeyse bu teklifin kabul edilmesi nasıl bir adalettir. Yazık değil mi , doğuda ve güneydoğuda can veren o askerlere, hepsi bir hiç uğruna mı öldü şimdi. Yazık değil mi o ölen askerlerin analarına babalarına , geride kalan çocuklarına. Madem muhatap kabul edip masaya oturacaktınız , niye öldü o gencecik insanlar diye haykırmak geliyor içimden?

Kendinizi onların yerine koymayı bir deneyin. Orada vatanının bölünmez bütünlüğünü savunmak adına can veren sizin çocuğunuz olsaydı? Yada o ölen askerin karısı olsaydınız? Ya da o ölen asker babanız olsaydı? Bu kadar çabuk kabul eder miydiniz bu sözde açılımı. Bu kadar çabuk kabul eder miydiniz etnik bir kimliğe milli bir kimlik kazandırma çabalarını?

Açıldıkça bölünüyoruz, bölündükçe batıyoruz . Bizim bölünecek bir ülkemiz, açılacak da herhangi bir fikrimiz yok. Buna ilaveten herhangi bir etnik kimlikle de sorunumuz yok.Merak ve heyecanla bekliyorum hala bir türlü açıklanamayan şu Açılımı’nın ardından neler çıkacak.. Hala bekliyorum daha kaç can yanacak. Ve korkuyorum . Çocuklarımın geleceğinden korkuyorum. Hiç istemeden ayrımcı bir nesil yetiştirmekten korkuyorum. Belki de hiç hak etmeyen insanlardan nefret etmekten korkuyorum..

4 yorum:

  1. Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Bız bı butunduk zaten..
    Kurtulus savasını omuz omuza vermıs..
    Ulkesını seven aynı turkulerı calıp soyeleyn dısardan bı tehdıt geldıgınde bırlık olan bı butunduk
    sımdı neden ayırım?

    YanıtlaSil
  3. maydanoz : ilginize ve desteğinize çok teşekkür ederim :)
    öykü'cüm : hep birdik evet yada biz öyle sanıyorduk ya da bu işin arkasında büyük bir oyun var oyuna geliyoruz.:(

    YanıtlaSil
  4. İnan bende merakla bekliyorum,bu açılım başımıza neler açacak diye.Kesinlikle tüm tepkinde haklısın dilerim çocuklarımız için daha da zor bir hal almaz bu ülkede yaşamak.Ben umutla beklemek istiyorum.Eldende ne gelir ki...tşk.canım eline sağlık

    YanıtlaSil