Hürriyet

30 Ocak 2011 Pazar

YENİ NESİL KARNELER

Ne olacak bu yeni nesil karnelerin hali? Biri bana anlatsın.. "Biz eskiden" diye başlayan cümleler kurmaya başladığıma göre yaşlanıyorum, yaşlandığıma göre de kuşak farkı denilen illet mesele kızımla benim arama girmeye başlıyor sanırım. Genç anne olanlardanım halbuki. İyiki de erken doğurmuşum  yoksa hepten çatışacakmışız.

Naz kızımız karne aldı. Çok da iyi geldi karnesi hepsi 5.  Şimdi e-okul denilen sistem sayesinde karneleri önceden görebildiğimizden mütevellit 1 haftadır biliyorduk zaten aşağı yukarı gelecek karnedeki notları.

 Biz eskiden 1 - Biz o karneyi elimize alana kadar notlarımızdan emin de olsak kalbimiz gümm gümm atardı acaba karne nasıl diye. Son dakikaya kadar öğretmenler de sır gibi saklar notları olaya biraz daha gizem katıp bizim korkulu heyecanımızdan garip bir keyif alırlardı ama bu heyecanı duymak yine de güzeldi.

Notları bir hafta önceden bilmemiz, herkesin karne hediyesi bulma telaşına dönüştü. Anneanne-dede tarafından uzun süredir kızımızın istediği botlar alındı, halamız Disney Live Show'a bilet aldı, annemiz bu kadar pohpohlanmanın yeteceğini düşünerek ilkeli davrandı! ve birşey almadı, kızımız inceden inceden anne ve babaya Monopoly aldırma konusunda mesajlar göndermeye başladı.

Biz eskiden 2- Biz eskiden alırdık karnemizi, öperdik anamızın babamızın elini, otururduk aşağı. Hediye de neymiş? Geç kalkmak, rahat rahat tv izlemek bize en büyük hediye olurdu. Hele b kar yağarsa, hele birde  annem bir leğeni yokuşta kızak yapmamız için feda ederse değmeyin keyfimize.

Cuma günü karne alındı. Babaanne ile öğle yemeğine gidildi, akşam ailecek Naz kızımızın isteği üzerine Çin yemeği yenildi, Monopoly pisikolojik baskısına dayanamayan babamız tarafından Monopoly alındı.
Kısacası Naz kızımızın karnesi şenlikler içinde kutlandı.

Gece nasıl mı bitti? Gece 01.00 sularına Monopoly oyununu babamızın kazanması ile son buldu.Adam sanki hakikaten milyoner olmuş, onca oteli, evi ve şehri gerçekten satın almış bir eda içinde ve keyifli idi. Erkekleri anlamak güç! :)

Naz'ın karnesinin iyi gelmesi bizim de işimize yaradı, meğer oyun istermiş gönüllerimiz de haberimiz yokmuş. Naz istedi , en çok biz eğlendik oynarken. Bir ara kızcağız halimize bakıp güldü bile.

Biz eskiden 3- Karne sonrası dışarıda akşam yemeği mi? Mümkün değil, zaten aklımıza bile gelmezdi. O akşamın şerefine evde tavuk pişerse, sobanın üzerinde kestane olursa, külde patates közlenirse, bir de annem portakallı pelte yapmışsa düğün bayram...Monopoly mi? O da ne??? Kızmabirader, isim-şehir, adam asmaca, sos, dama, kız tavlası oynayacak birini buldum mu yapışırdım yakasına. Hiç bulamadığım da olmadı itiraf etmeliyim ki..

En anlamlı hediye de kayınvalidemden geldi sonrasında. Kime mi? Bana.. Bu dönem üstün başarımdan dolayı beni tebrik etti. Sen de tebriği hakettin , çok çalıştın bu kızla beraber derslere dedi. Çocukların tek başına yapması mümkün olmayan hatta yardımla bile yaparken zorlandıkları proje ve performans ödevlerinin başında Naz kızımızla birlikte ter dökerken gördüğü için beni sürekli ve bu çaba çalışan bir anne olmamdan dolayı genelde akşam saatlerinde cereyan ettiği için beni böyle bir ödüle layık görmüş olsa gerek. Kayınvalidemin bu manidar hediyesi buradan Milli Eğitime bir işaret olsun. Anlarlarsa tabi!

Onbeşgün tatil şimdi, kızıma da bana da!

3 yorum:

  1. Hislerime tercüman olmuşsunuz:):)

    YanıtlaSil
  2. Ben karnemi alacağım zaman bir hafta öncesinde başlardım gün saymaya, hele ortaokul ve lisede takdir ,teşekkür alabilecek miyim diye ,uykularım kaçardı.Şimdi zamane çocukları bu tatlı heyecanları yaşayamıyor :(
    Kızına ve sana keyifli tatiller, başarıları daim olur inşallah.Bol eğlenceli günler sizinle olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Hayatın Süs Payı@ ne mutlu bana :))

    İçimizdeki karnaval@ şimdili çocuklar bir çok heyecan ve keyiften yoksunlar ama onlar farkında değil tabi. Bunu biz biliyoruz sadece, o heyecanları yaşayanlar. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

    YanıtlaSil