Hürriyet

13 Aralık 2010 Pazartesi

PAZARTESİ, EKMEKÜSTÜ VE OTLAR

Ödüllendirdim kendimi bu sabah. Ne için mi ? Hiç bir nedeni yok.
Komşu Fırın'ın süper lezzetli Ekmek Üstü'nden aldım Akdeniz usulü. Yanına bir de demli çay , haftaya güzel bir başlangıç oldu vesselam.

İş yok güç yok, boş boş oturuyoruz ofiste. Film izleyeceğim, bugünkü iş planım bu :)

Yeni haftaya Pınar Hanım'dan otlarımı sipariş ederek başlamak günümü ayrı bir şenlendirecek eminim.
Isırgan, ebegümeci, kuzukulağı. Evde Kastamonu'dan gelen Ispıtımız da var. Yumurtalı, soğanlı, domatesli bol sarmısaklı kavurmalı, mantarlı.. Çeşit çeşit ot pişer bizim evde. Kızımın arkadaşları önce yadırgarlardı ebegümecili yumurta yedim diyince bizim büyük melek. Şimdi hepsi alıştı, özellikle gelip bana şunu yapsana  bozbek teyze diyen bile var.

Geçen gün bitkisel tedavi ile uğraşan bir doktor ile yapılan ropörtajı izledim televizyonda. Koskoca programda en aklımda kalan doktorun Avrupa'da yetişen gençler ile ilgili söylediği şeydi.

Avrupa'da lise dengi bir okuldan mezun olan gençlerin hepsi mezun olduklarında en az 10 çeşit bitkinin latince ismini, hangi hastalıklara destek olarak kullanılacağını bilerek ve doğada onları tanıyarak mezun oluyormuş.

 Bitkiler, faydaları ve zararları ile ilgili seçmeli derslerin konulması gerektiğini salık veriyordu profesör. Bitkilerin bilinçsiz olarak kullanıldığında ne gibi zararlar yaratacağını da şu şözlerle açıkladı Doktor Bey.
" Her bitki zehirdir, hiçbir bitki zehir değildir"
Öğrenecek ne çok şeyimiz, gidilecek ne çok yolumuz var daha..

Sevgi ve sağlıkla..

6 yorum:

  1. Komşu fırının bütün ürünleri çok lezzetli,çok güzel
    afiyet olsun size

    YanıtlaSil
  2. elif-kayra@ hoşgeldiniz bloğuma.. Ben de bayılıyorum Komşu Fırın ürünlerine, gittiğimde herşeyden alasım geliyor..

    YanıtlaSil
  3. Ne iyi etmişsiniz. Afiyet olsun. Ege ve Akdeniz'in otları birer hazine. Bayılıyorum onlardan yapılan salata, börek ve yemeklere.

    YanıtlaSil
  4. BegonvilliEv@çok teşekkür ederim...Annemin topladığı otlarla büyüdüm ben. O zamanlar labada , kuzukulağı çayır çimende yetişiyor herkes topluyordu. Şimdi maalesef hepsi çok nadide ve bulunamaz durumda :(

    YanıtlaSil
  5. Ben bitkiseller konusundan iyi bir araştırmacıyım mesela.. duyduğumu, gördüğümü, merak ettiğimi araştırırım. Ağrı, sızı gibi basit şeyler için bile.. O kadar çok bitki ve derman var mı.. ilaçları sevmiyorum belki de ondandır. Lokmanhekim bendeniz filan.. ehüehüü!!!

    YanıtlaSil
  6. MERY DAIMON@ ben de ilaçları hiiç sevmem.. Sen süper bir kaynaksın o halde benim için. Başım sıkıştıkça ben sorular sorarım sana :)

    YanıtlaSil