Hürriyet

7 Eylül 2010 Salı

DİKKAT SINAV

Üç tarafı denizlerle kaplı nadide yurdumda ilköğretimden sonra okuyabilmek için, okuduğun okulu değiştirebilmek ve yükseltebilmek için, okuldan sonra devlet kademelerinde görev alabilmek için, ehliyet için, bankalara girebilmek için, ot için, b.k için kısaca yaşayabilmek için zibilyon tane gerekli gereksiz sınava girmek zorundasın. (Bir tek ülkeyi yönetebilmek için tabii olunması gereken bir sınav yok bu da ayrı bir muamma ve ayrı bir yazı konusu.) Fakat sınava girmek de yeterli olmuyor cennet yurdumda çünkü habire sınavlar iptal ediliyor.. Dolayısı ile aynı amaç uğruna defalarca sınava girebilitesi yüksek bir vatandaş olmak makbul olanı yoksa çuvallarsın.Bir sınava beş şaibe bedava ülkemde, sınav korkusundan çok ya iptal edilirse korkusu doluyor insanın yüreği hele ki sınav az biraz iyi geçti ise.

Üniversiteyi kazandığım yıllar sene 1996, yanlış yerleştirmeler olmuştu. Bir çok insan tercih etmediği bölümlere yerleştirilmişti. Bir kısmı itiraz etmiş bir kısmı ses etmemişti. Ses etse " Aaaa siz kazanamamışsınız pardon biz yanlışlık yapmışız " diyecekler diye.

Sene 2010.. 14 yılda sistematik olarak değişen tek şey sınav sistemleri, değişmeyen tek şey ise sınavlardaki şaibeler..

Sınav sorularına sahip olamayan devlet, kopyayı engelleyemeyen devlet sınavı iptal olan millet. Ben anlamadım kim cezalandırılıyor kim ödüllendiriliyor kimden nasıl bir hesap sorulup nasıl bir düzeltme yoluna gidiliyor.

Be kardeşim, sınava baş örtülü / baş örtüsüz - girilir/girilmez diye tartışıp duracağına önce milletin girdiği sınavın güvenliğini sağlamaya çalışsan, sorulara bi sahip çıksan .. Sen daha kendi hazırladığın soruların güvenliğini sağlayamazken, güvenlik nedeni ile sınavlara başörtülü girişi yasaklıyorsan , öğrencileri sınav stresinden kurtarmak için habire sistem değiştirip gencecik kafaları sulu balkabağına çevirmekle kalmayıp bir de senelerce hazırlanıp girdikleri sınavlarda şaibe söylentilerini engelleyemiyor hatta o sınavları iptal ediyorsan ben daha sana ne diyeyim???

Esas sizi sınava tabii tutmak lazım hemde senede 5 kere.. düşünme yetileriniz hala sağlam mı değil mi diye?

4 yorum:

  1. Tüm söylediklerinize katılıyorum. İyi bir sistem oluşturamadıkları gibi mevcut olanı da rezil rüsva ederek ne hallere düşürüyorlar vatandaşlarını. Böylesine basiretsiz ve beceriksiz insanların eline kalmamalı bu ülke.

    YanıtlaSil
  2. Begonvilli Ev@ Ahhh he gelen yönetici bir diğerinden beter yada diğerine eşit.Yök denilen kurumun çivileri çıkmaktan öte sağa sola saçılmış gören yok, milli eğitim desen tuttuğun yerinden elinde kalıyor.Ahh ahh

    YanıtlaSil
  3. gün geçtikçe herşey zorlaşıyor.

    YanıtlaSil
  4. Ece@ çok haklısın. Gün geçtikçe herşey çok zorlaşıyor ama yeni gelen nesil donanımlı geliyor. Hala umudum var :)

    YanıtlaSil