Hürriyet

21 Eylül 2010 Salı

ÇOCUĞUMA DOKUNMA!

Geçenlerde bir sosyal paylaşım sitesinde bir video vardı. Üstüne açıklama yazısında " İşte Şeriat Budur!" yazıyordu. Görüntüler şeriat ile yönetilen bir ülkenin ilkokulunda çekilmiş . Çocuklar cetvel ile sıradayağına çekiliyor.

Bugün anadilde eğitim için çocukları okula göndermeme boykotunu konuşuyor herkes.

Bir kaç ay önce polise taş atan çocuklar vardı gündemde.

 2 sene önce 1 Mayısta kendi gözümle gördüğüm minicik çocuklar vardı yaşları en fazla 10 olan ellerindeki monotof kokteyllerini apartmanımızın içine atan ve kendilerinden büyük ağabeyleri için gözcülük yapan.

Yıllar önce üniversitede okurken bir kandil günü kantinimizi basan milli görüşlü "sözde" üniversite öğrencilerini de gördüm. Hepsi lise öğrencisi idi..

Çocukları siyasete karıştırmak da çocuk tacizinin , çocuk tacizciliğinin başka bir şekli bence. Bu büyük alçaklık, çocuklara büyük ihanet ve eziyet..
Çocuğuma dokunma!

4 yorum:

  1. şiddetle katılıyorum ancak nasıl engellenir ki?

    YanıtlaSil
  2. mgntwmn@ bunu yapan kişiler kendi çocuklarını istismar ettiklerinin bilincine varmalı önce. Başka türlü engellenemez. Oto kontrol, gereksiz hırslardan sıyrılmak belki de sapla samanı artık karıştırmamayı öğrenmek ile..

    YanıtlaSil
  3. İlkokuldayken bir Emine öğretmen vardı okulda, kadın iki güne bir sınıfını sıraya dizer cetvelle çocukların ellerini "okşar"dı:) Şükür onun sınıfında değildim, ama nöbetçi olduğu bir gün ben de nasibimi almıştım cetvelinden...

    Bir de, Kasım 1982'deki anayasa referandumu öncesinde Netekim paşa ilimize konuşma yapmak için teşrif ettiğinde, okulca zorla götürülmüştük kendisini dinlemeye.

    YanıtlaSil
  4. her sene ilçe belediye başkanı gelecek diye bizim çocuklar da telef oluyor okulun ilk günü :)

    Bir de okulumuz yeni yapıldı. Okulun önünde bin puntoluk bir yazı ile bu okul ............'ın belediye başkanlığı döneminde yaptırılmıştır yazıyor. Bu ne ola ki?

    YanıtlaSil