Hürriyet

26 Ağustos 2010 Perşembe

MUTLULUK VE DOMATES

Sen mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin ? demiş Usta bir gün Abidin Dino'ya..
Çizer çizmez bilinmez. Ama neyle mutlu olur ki insan.
Bir kuş sesi, yağmur kokusu, sağlıklı olduğunu bilmek, sevdiklerinin yanında olması, kahvaltıda üzerine zeytinyağı gezdirilmiş domates, kabussuz bir uyku, çocuğa bir sakız alabilmek, nefes alıyor olabilmek...
Ben şunu bilirim ki mutlu olmayı istemekle başlar herşey. Mutlu olmayı istersen , mutlu olacak birşeyler elbet bulursun arkadaş.

Peki mutsuz olmayı yaşam tarzı edinenler? İşte onlar dünyaya küllüm zarar ziyan. Yanlarında yamaçlarında durmamak , hemen onların olduğu ortamdan uzaklaşmak gerek. Mutsuzluk bir zehirdir çünkü, mutsuzluk bir salgın hastalık gibidir. Mutsuzluk esnemek gibi bulaşıcıdır. Negatifliğini hemen yayar ortama ve geçirir hemen beyinleri ele.

Mutsuz olmak ve mutlu olmak bir tercihtir ve tercihler iyi yapılmalıdır bu hayatta.

Eğer tercih mutsuz olmaktan yana ise zeytinyağlı domatesin kabuğu ile bile kavga edebilir duruma gelir insan.

Mutluluğu tercih edenlerden olabilmek dileği ile...

8 yorum:

  1. Mutluluğu dibine kadar yaşayıp,mutsuz,aksi insanları da etrafımda barındırmıyorum..Çok sevdiğim bir arkadaşım var;inanılmaz şeker ve komik,sanki benim mutluluk ilacım:)Ben de herkese bu ilaçtan dileyim..

    YanıtlaSil
  2. sıradan bir balık@ kesinlikle en iyisini yapıyorsun bence. Yazdığın reçete de süpermiş, hepimizin öyle arkadaşları olsun etrafımız dolsun taşşın inşallah

    YanıtlaSil
  3. İnşallah,, biraz bana uğrasa iyi olur buaralar o arkadaş :)) kesinlikle haklısınız ..Düşündümde beni ençok oğlumun elinden tutup bakkala götürmek ve ona bir çikolata almak,yağmurlu bir günde pencereyi açıp o sesi dinlemek o kokuyu içime çekmek mutlu ediyor..
    Ama mutsuz edende bir sürü şey var..Çabuk birileri duruma el atsın lütfen..
    Güzel bir yazıydı canım, dilerim öyle olur.

    YanıtlaSil
  4. nehircce@ inan senin mutsuz eden şeyler de bile mutluluk yakalayabileceğin birşeyler bulabilirsin. Hep daha kötüsü vardır hayatta diye düşünüyorum..Sevgiyle canım..

    YanıtlaSil
  5. Mutluysan mutlusundur o kadar! mutsuz insanı mutlu etmek için çırpınırsan o kuyuya sen de düşersin, bunu bilir bunu söylerim... Allahtan senin de benim de şeker, komik ve mutlu arkadaşların var :))

    YanıtlaSil
  6. bed@rdem@ evvettt. bizim mutlu mutlu arkadaşlarımız varr. Ben o kuyuya bir kere düştüm bir daha olmaz umarım ..

    YanıtlaSil
  7. Mutluluk,insanların hayal ettikleri güzelliklerin peşinden koşmasıdır.Bunu bir ömüre sığdıranlar mutlu yaşarlar.Hayal kuramayanlar, umutsuzluğa kapılanlar mutlu olamaz.
    Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  8. a.Kadir Bekçi@ öncelikle hoşgeldiniz. Ne güzel söylemişsiniz " Hayal Kuramayanlar Mutlu Olamaz" diye. Kesinlikle kulağa küpe yapılası bir cümle..

    Sevgiyle..

    YanıtlaSil