Hürriyet

12 Mayıs 2012 Cumartesi

SENİ SEYRETTİM ANNE

Dün akşam uyurken seni seyretim anne. Gece kalkıp üstünü örttüm. Uyurken başını okşadım. Yüzündeki kırışıklıkları sevdim tek tek. Saçının beyazlarını kokladım, pamuk ellerini öptüm.

Yılların izi nasılda sinmiş yüzüne. Her kırışıklığında bir acı, her beyazında bir umut gizli sanki. Sen bizim tarihimizsin anne. Savaşlarımız, zaferlerimiz, acılarımız, umutlarımızsın. Çocukluğumuz sensin anne. Delişmen duygularımızsın sen, küsmeyen, incinsede incitmeyensin. Olmayı istediğimsin hep anne, bir türlü beceremesemde.

Sıcacıktın dün akşam, yumuk gözlerinin kenarında yaş vardı. İçini çekiyordun . Kimbilir ne görüyordun rüyanda . Son zamanlarda ağzından düşürmediğin anacığını çok özlediğin ablacığını görüyordun belki de..Bende seni rüyamda gördüğümde ağlayacakmıyım böyle?

"Annemi kırdığım zamanlar geliyor aklıma" dedin geçenlerde bana. " Keşke olsaydı da telafi edebilseydim" dedin için yanarcasına. Ben şimdiden telafi etmeliyim. Beni herşey için affeder misin anne?

Ne yıllar bıraktın ardında Ne insanlar, ne kahkahalar, ne anılar. Çay kokulu ne sabahlar, ne endişeli geceler. Ne dostlar biriktirdin, hiç düşmanın yok mu senin anne?

Ayağımda ki yara izine takıldı gözüm. Bir tahta parçası batmıştı. Sırtında taşımıştın hastaneye kadar. Dertleri taşıdığın gibi beni de sırtında taşıdın bir ömür. Sırtın ağrımaz mı senin hiç anne?

Cüzdanıma baktım. Senin verdiğin uğur parası. Sonra aklıma geldi, sen üç kuruş paranı bile biriktirip bana verirdin moda olan o ayakkabıyı almam için. " Benim ayakkabım çok" derdin. Oysa ıslanırdı ayağın yağmurda anne. Hiç şikayet etmezdin. Hiç üşümez miydi ayağın?

Geçenlerde etrafı toplarken bir bilet çarptı gözüme. Çok eski yıllardan kalma bir konser bileti. Gitmeyi çok istiyorum diye yüzüğünü bozdurmuştun . Sahi ben senin parmağında hiç altın yüzük , hiç bilezik görmedim. Sevmem ben diyordun. Gerçekten sevmez miydin? Yoksa bizden mi fırsat kalmadı anne?

Dün akşam seni seyrettim anne. Yüzünün kıvrımlarında kayboldu ruhum. Koynunda ısıttım ellerimi. Sen benim umudumsun anne. Sen benim annemsin. Ben de senin hiç büyümeyen bebeğin.

Büyütme beni anne!


**Eski bir yazdır...

9 yorum:

  1. hüzünlendirdin beni... hiç büyüme e mi?

    YanıtlaSil
  2. Dayatılan@ keşke Dayatılan keşke.Büyümek öyle yoruyor ki beni :(

    YanıtlaSil
  3. ağladım resmen!

    hele ki burada:
    "Geçenlerde etrafı toplarken bir bilet çarptı gözüme. Çok eski yıllardan kalma bir konser bileti. Gitmeyi çok istiyorum diye yüzüğünü bozdurmuştun . Sahi ben senin parmağında hiç altın yüzük , hiç bilezik görmedim. Sevmem ben diyordun. Gerçekten sevmez miydin? Yoksa bizden mi fırsat kalmadı anne?"

    offf!


    sen de annesin! o tatlı kalbinden öper, anneler gününü kutlarım senin!

    YanıtlaSil
  4. nini@ tatlı nini teşekkür ederim.. Umarım birgün annem gibi bir anne olabilirim.. Tüm çabam bunun için..Yazdıklarımın hiçbiri kurgu değil , benim çocukluğum çünkü ..:)

    YanıtlaSil
  5. :((((((( ne kadar şanşlısın ..gecikmeli de olsa anneler günümüz kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  6. nehircce@ anneler günümüz kutlu olsun canım...

    YanıtlaSil
  7. SEN BENİM BAZEN DOĞURMADIĞIM KIZIM,BAZEN 22 SENE SONRA BULDUĞUM KIZKARDEŞİM ,BAZENDE ABLAMSIN . SEN BENİM CANIMSIN.
    AĞLATTIN BENİ.

    YanıtlaSil
  8. ELİF@ Canımsınn, ablamsın, annemsin, kızkardeşimsin.. Ağlama hep gül sen...!

    YanıtlaSil