Hürriyet

15 Mayıs 2012 Salı

AKLIMA GELDİĞİ GİBİ

Deeptone mimlemiş beni..

Silmeden yazacakmışım. Olur yazarım .. Ne olacak ki.. Yazmak yaşamak gibi değil mi zaten?  Yaşarken silemiyoruz, yazarken de silmeyelim. Belki daha gerçek , daha içten olur. Ben zaten kolay kolay silemem. Ne yazdıklarımı , ne yaşadıklarımı.

Çok mu yaşadım.. Çokk hem de çok. Ama az yazdım. Yaşananlar yazılmıyor ki bazen. Yaşadığının karşılığı herhangi bir kelime bulamıyor insan.

Dedim ya yaşarken silemiyoruz. Keşke silebilseydik. Bazen öyle keşkeler oluyor ki insanın hayatında, her kapı aralığında, her rüzgar uğultusunda karşısına çıkıveriyor apansız. İşte o zaman bir silgi istiyor insan. Eline alsın ve o yapışkan keşkeleri hayatından silsin diye.

Hayat garip. Bin tane doğru yaparsın da bir gün yaptığın bir yanlış hepsini alıpp götürür. Ondan sonraki hayatın o yanlışın hesabını vermekle geçer. Kime? En çok kendine..

Ben en çok kendiyle hesaplaşanlardanım. Herkesi affederim de bir kendimi affetmem şu hayatta.
Bütün iğneleri çuvaldızları batırır dururum kendi etime. Kendimi kanatır hep sözlerim. Kendime suçlu suçlu bakar gözlerim. Ama yine de gülerim. Hem bu halime, hem deliliğime.

Severim hayatı herşeye rağmen. Hem acılarımdan hem sevinçlerimden beslenirim. Yazıyorum işte silmeden ve düşünmeden. Aklıma geldiği gibi. Belki o yüzden kopuk kopuk cümlelerim. Biri diğerini tamamlamıyor. Ama birbiryle tam olarak örtüşen ne var ki bu dünya da onu söyleyin bana?

7 yorum:

  1. sen bundan sonra hep silmeden yaz olur mu? nasıl güzel cümleler ve ne kadar yerinde tespitler bunlar..

    YanıtlaSil
  2. çalıkuşu@ yok teşekkür ederim.. Ne yüreklendirici bir yorum bu böyle ..

    YanıtlaSil
  3. Haklısın bazen yaşadıklarımızı yazamayız çünkü yazarsak yazmak yaşamaktan daha çok canımızı acıtıcakmış gibi gelir.
    Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Elif@ Evet..Sanki yazınca daha çok izi kalıyor..

    YanıtlaSil
  5. Keşkeler insanı tarümar ediyor aslında. Bir azaltabilsek keşke demeyi...

    Kendini yıpratanlardan biri olarak bu özelliğimizi de "deaktive" etmeliyiz bence. Misal dün bir şeye o kadar kızdım o kadar kızdım ki...sonra aslında maddiyatla çözülebilecek bu sorunu büyütüyor muyum diye düşündüm. Fark ettim ki nasıl olup da kandırıldığım için kendime kızıyormuşum :(

    YanıtlaSil
  6. zaten bazen şair bazen filozof oluyorsun sen.
    :)

    YanıtlaSil
  7. deeptone@ demiştim içimde birsürü insan var benim. Bozbek'in kadınları :))

    YanıtlaSil