Hürriyet

16 Şubat 2011 Çarşamba

RH + / RH -

Bir haftadır hastane, kan merkezi, donör, taze kan, kan testi ailemizin yeni lügatı oldu. Babam koroner bypass olacak, istedikleri kanları toparlamaya çalışırken şahit olduklarım, yaşadıklarım, insanların yaşadıkları beni başka yerlere aldııı götürdü..

- Lütfen kan bağışı yapın. Herkes söylüyor heryerde uyarılar var. Sürekli duyulan şey sıradanlaşırmış ama bu gerçekten önemli bir olay .. Ben insanların yoldan adam çevirip kan sorduklarını gördüm!

- Lütfen kan bağışı yaparken formları samimi bir şeklide doldurun. Unutmayın ki sakladığınız herşey kanınızı verdiğiniz hastayı ölüme götürebilir.

- Test esnasında kanınız temiz çıksa bile , yakın zamanda yaşadığınız herhangi birşey enfeksiyon kapmanıza neden olmuş olabilir ve bu testlerde en az 3 ay içinde çıkar. Bu yüzden samimiyetiniz çok önemli yok samimi olmayacaksanız hiç kan vermeye gelmeyin zaten.

- Parayı bastırırım kanı alırım mantığını bir kenara atın. Herkes parayla kan almaya kalkar ve kan vermez ise parayla alınacak kan da kalmaz etrafta.

Birgün hepimizin ihtiyacı olabilir. Unutmayın!

Yarın büyük gün , babam ameliyat oluyor. Kan hususunda devletin de yapması gerekenler var. Herşeyden önce kan vermeyi eziyet halinden çıkartıp, özendirmeli.  Bu konudaki fikirlerim de  bir sonraki yazıya..




Sevgi ve sağlıkla kalın...

10 yorum:

  1. Canım çok geçmiş olsun Allah kolaylık versin,yürekten diliyorum acil şifalar.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekür ederim arkadaşım.. Sevgiyle

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun öncelikle. evet kan bağışının çok önemli doğru. ama kim için önemli olduğu tartışılan bir konu. babam için kan ararken kızılay denen kurum bile para ile satmak istedi bağışlanan kanı yerine kan verme teklifimize rağmen.gözlerini para bürümüş hem kan hem para vererek babama lazım olan kanı aldık. o gün dedim ki kan bağışı yapmayacağım o günden beri yapmadım. hee ama kan lazım oluyor koşa koşa gidip veriyorum eşe dosta... dedim ya ben bağışa karşı bir insanım yaşadıklarım dolayısı ile ama eğer kan lazımsa e posta gönderirsen ölmüdeğim sürece gelirim...

    YanıtlaSil
  4. zağanos@ insanın yaşadıkları etkiliyor ve bakış açısını değiştiriyor. Belki ben de senin yaşadıklarını yaşasaydım aynı tepkileri verirdim bilemiyorum. Ama ben yaşlı bir amcanın para vereyim kanı verin yoksa karım ölecek diye ağladığını gördüm de vermediler yine kan.İlla karşılığında kan istediler ki sanırım kimseciği yoktu amcanın. Hee sonunda verdiler işini gördüler, kimse ölmedi ama o adamın çırpınışları gitmez gözümden..Ama devletin yapması gereken çok şey , katetmesi gereken çok yol var bu konuda haklısın.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun..Acil şifalar...

    YanıtlaSil
  6. hayatın süs payı@ çok teşekkür ederim.. Sevgiyle

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle geçmiş olsun.

    Çok önemli bir konu. İnsanlarımız bu konularda daha bilinçli olmalı. Hepimizin her an ihtiyacı olabilir. Bu yüzden kollektif düşünmeliyiz. Aslında insanlık görevi bir yerde.

    YanıtlaSil
  8. Acil şifalar diliyorum. Bu konuda bilinçli değiliz ne yazık ki. Biraz gayretle vatandaşlar konunun önemini kavrayabilirler. Güzel ve bilgilendirici kampanyalarla kan bağışları artırılabilir.

    YanıtlaSil
  9. bozbek zaten öyle... hem para hem kan istiyorlar bunlar iğrenç bunlar insan değil insani yardım kurumuna insani kişiler lazım

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun...en kısa zamanda...

    YanıtlaSil