Hürriyet

9 Şubat 2011 Çarşamba

ZORLUKLAR ÜLKESİ

Doğurmak zor bu ülkede... Hastane mikrobundan, yanlış teşhisten, yenidoğan servisinde yangından, ansızın yatağından kaçırılmasından , başka bir bebeklerke karıştırılmasından koruyacaksın bebeğini.

Bebek yetiştirmek zor bu ülkede... Bebek kaçıranlardan, organ mafyasından, yanlış teşhisten, hatalı aşıdan, aile büyüklerinin kundağıdan, şekerli suyundan, bin tane abuk subuk uygulamasından, bakıcının dehşetinden, yuvanın şiddetinden, mamanın gdosundan, bezin ve oyuncakların kanserojeninden koruyacaksın.

Çocuk yetiştirmek zor bu ülkede. Kapıcıdan, bakıcıdan, komşundan, akrabandan, öğretmenden, hademeden , abuk subuk derslerden, SBS'den, okul basıp öğretmen öldüren manyaklardan, dilenci mafyasından, tecavüzcüden, tacizciden  zarar vereceğin kim olduğunu bilmeden  en yakınından bile koruyacaksın.

Ergen yetiştirmek zor bu ülkede, internetten, aptal saptal dizilerden, okul kapısı önlerindeki uyuşturucu tacirlerinden, çetelerden, sahte Polatlar'dan, facebooktan, twitterdan, abuk subuk online oyunlardan, Üniversite sınavlarından, yökten, hergün değişen sistemden koruyacaksın.

Genç olmak zor bu ülkede. En başta işsizlikle mücadele edeceksin.

Kadın olmak zor, edebi var , adabı var, örfü var, töre cinayeti var, kayınvalide eziyeti var, koca dayağı var, çalışmak istiyorsan çocuğunu baktıramama derdin var, çalıştırılmama var, okutulmama var, taciz var, tecavüz var, hakkında atıp tutan var, camdan bile bakmama var, kadın bilmez var, kadın konuşmaz var, üstüne kuma getirilme derdin var, boşanamama var var da var.

Erkek olmak da zor, çalıştığını eve para yettirme var, erkek adam ağlamaz var, erkek adam öyle ulu orta yerde çocuk sevmez var, karısını öpmez var, erkek adamın erkek oğlu olurlar var, erkek adamın karısı çalışmaz var, erkek adamın illa ki çocuğu olacak iddiaları var, erkek sekse herzaman hazırdır görüşü var, uzuuun uzunn bir askerlik var var da var.

Yaşalanmak da zor bu ülkede, emekli maaşı var ( yok) , emekli maaşı kuyruğu var, yaşlıyken bakımevi bulmak var, hadi buldun şevkatlisini bulmak var, evlatlarının içler acısı haline üzülmek var, ben geldim gidiyorum ne olacak bu çocukların geleceği ülke hergün daha da kötüleşiyor düşünceleri var, yaşlısın diye itip kakanlar var, yaşlılara uygun olmayan toplu taşıma araçları var, yollarda kaldırımların olmayışı var, keskin nişancı gözüne göre ayarlanmış yazılar var.

Yok yok bu ülkede, yok yok!

2 yorum:

  1. sen yaşamaktan bahsetmişsin bu ülkede DÜŞÜNMEK FİKRİNİ SÖYLEMEK var mı??? bunu sorarım ben..

    YanıtlaSil
  2. zağanos@ yaşayamayan adam düşüncesini nasıl söyleyebilsin? Haliyle yok tabiki .. Sevgiler

    YanıtlaSil