Hürriyet

4 Şubat 2011 Cuma

BİR SINAVDI VE HEPİMİZ BÜTÜNLEMEYE KALDIK

Hergün yüzlerce insan ölüyor, vahşice öldürülüyor, her dakika yüzlerce bebek annesiz babasız kalıyor, yüzlece anne baba bebeğini kaybediyor. Her dakika birileri doğuyor. Doğanlar ölenlerin sayısal boşluğunu dolduruyor. Biryerlerde patlamalar oluyor, insanlar mahsur kalıyor madenler göçüyor, tekneler devriliyor.
Tanıdığımız kişilerin ölmesi içimizi yakıyor, tanımayıp  duyduklarımız üzüyor.

Ama topluma malolmuş, tanınmış, ünlü kişilerin ölmesi o toplum için büyük bir sınavdır. Velevki o ölen kişi arkasında soru işaretleri bırakıp da gittiyse bu sınav verilmesi en güç sınavlardan biridir.

O saatten sonra en eğitimlisinden , en cahiline herkesin ağzından çıkana kulak vermek o toplumun insanlığını, nezaketini, saygısını anlamak için büyük bir fırsattır.

Genç bir kadının ölümünün arkasından Allah Rahmet Eylesin, Allah kalanlara sabır versin deyip susmak yerine, bu cümleleri söyleyip Amaaa ile arkasını getirenler, namus bekçiliğine soyunanlar, kendini savunamayacak kadar uzaklara gitmiş üstelik arkasında bir de bebe bırakmış bir kadını deyimi yerinde ise sözleri ile recm etmeye kalkanlar, Altan ailesi ile arasındaki husumette bir adım önde olabilmek ve gol atabilmek adına bu ölümü bir koz olarak kullanan gazeteciler( okumak için tıklayın), tv programları biraz daha raiting alsın diye bu konu ile ilgili dedektif kesilen sabah programı sunucuları, hesabı Allah'a bırakmadan günahını sevabını ölçenler biçenler, polise ifade verirken Defne Joy ile aralarında bir duygusal yakınlaşma olduğunu ama cinsel bir birleşme olmadığını iki lafında bir vurgulayan beyefendi (duygusal yakınlaşma kriminal bir olay değildir) hepiniz bu büyük sınavdan sınıfta kaldınız.

Hatta herhangi birimiz içimizden acaba diye bile geçirdiksek sınıfta kaldık.

Zira ölünün arkasından kötü konuşulmaz, sadece rahmet okunur. Gerisi yaradana kalmıştır.

Birkaç satır öncede yazdığım gibi, ünlü kişilerin ölümüne toplumun vereceği tepki , o toplumun yapısını gösterir, o toplum için büyük bir sınavdır. Biz bu sınavdan bütünlemeye kaldık!

Fotoğraf internetten alıntıdır.

6 yorum:

  1. Çok fazla yorum yapmamak lazımdı aslında.Çok doğru noktalara parmak basmışsın.

    YanıtlaSil
  2. Güloş@ " Günahsız olanınız ilk taşı atsın" demiş ya Hz. İsa..Sevgiyle...Hıncal Uluç bile almış sazı eline, vurmuş da vurmuş. Pess!

    YanıtlaSil
  3. Bir ölüm olayı bile istismar edilebiliyorsa ne demek lazım bilemiyorum..İnsanlar ruhsuz, duygusuz yaratıklara dönüşüyor git gide. Ne acı!

    Ayrıca;
    İçten yorumunuz için yürekten teşekkürler. Hayvansever olduğumuz için gördüğümüz baskılar, aşağılanmalar ve dışlanmalar gerçekten yaşamımızı cehenneme çevirebiliyor. Tek yapmak istediğimiz onların da yaşam hakkı olduğunu kabul ettirebilmek. İyi ki siz ve sizin gibi dostlar var.

    YanıtlaSil
  4. Begonvilli Ev@ Ben bir anne olarak, bir eş olarak, bir insan olarak insanlığımdan utandım okuduuğmda yazılanları çizilenleri. İnsan olmanın zaaflarından Allah'a sığınırım demekten başka çarem yok inanın. Sözün bittiği yerdeyim ben şu an itibari ile.

    YanıtlaSil
  5. her kelimen ile haklısın ötesi yok... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Maya'nın Cicileri@ teşekkür ederim. Sevgiler benden...

    YanıtlaSil