Hürriyet

18 Mart 2012 Pazar

BU BENİM GALİBA

Deeptone Mimlemiş beni. Biraz geç kaldım yazmakta ama olsun.
2'dir sorular zor yerden. Sorun bana dünyayı anlatayım çenem kapanmaz,iş kendimi anlatmaya gelince dilim lal elim tutmaz olur desem yeridir.
Beceriksizimdir ben şöyleyim böyleyim demeye.. Ama deneyeceğim yine de.. Elimden geldiğince..

1. Kendini seviyor musun?
Tabi ki seviyorum. Psikolojik bir bozukluğu yoksa kendini sevmeyen insan olacağını da sanmıyorum. Sevgiyi hissedebilmek, kendini sevmekle başlar bence..

2. Yapmaktan hoşlandığın şeyler?
Bir sürü şey yapmayı severim ama vazgeçemeyeceklerim var. Ailemle olmak, yazmak, okumak, müzik dinlemek, sokaklarda başıboş gezmek ve arkadaşlarımla birlikte olmak ve yüzmek. Yaşamın içinde yapılan herşey güzel aslında. İyi ya da kötü. Her alışkanlığın bir nedeni var.

3. Hedeflerin nelerdir?
Hedefim günün birinde tamamen hedefsiz olabilmek. Bu uğurda savaşım var kendimle.

4. Nefret ettiğin şeyler?
Hoşlanmadığım şeyler var ama nefret ettiğim hiçbirşey yok. Nefret ağır bir yük insan ruhuna.
Etrafına mutsuzluk veren insanlardan hoşlanam örneğin. Sürekli şikayet edenlerden, . Parasal arzulardan hoşlanmam, beni sıkan, özgürlüğüme engel olmaya çalışan hiçbirşeyden hoşlanmam.

5. İlham aldığın kişiler?
Babam

6. Favori şarkıların, filmlerin, kitapların nelerdir?
Ayırt etmek zor. İşte budur diyebileceğim tek bir kitap ve film yok. Ama dönüp dönüp okuduğum tek kitap "Nazan Bekiroğlu - Yusuf ile Züleyha" Şarkıya gelince canım sıkıldığında hep "Selda Bağcan Dostum Dostum'u" söylediğimi farkettim geçenlerde. Ama ölünce arkamdan çalın dediğim bir şarkı da var. Çok neşeli olduğumda söylediğim de var. Var da var yani :)

7. Birisinin yazdığı ölüm notunu bulmuş olsaydın ne yapardın?
Ölmeden önce bulduysam engellemeye çalışmak gibi bir şansım var. Öldükten sonra bulduysam yapacak bişey yok üzülmekten başka..Kendi canına kıyabilme noktasına geldiyse bir insan çok ağır şeyler yaşamış demektir. Keşke önceden bilseydim, farketseydim de yardımcı olabilseydim pişmanlığını yaşardım sanırım.

8. Kendini tek bir cümleyle anlatabilir misin?
Bloğumun başında yazıyor " İnsan her durumda bir başkasıdır" Ben eserekli biriyim :)

Mimlediklerim
Dayatılanla Yaşamak, Hektor, Merika, Nini, Bolat, ve yazmak isteyen herkes..

4 yorum:

  1. estiriksin yani hımm.
    :)
    ben bir başkasıdır (rimbaud)
    :)
    je suis en autre.
    :)

    YanıtlaSil
  2. deeptone@ sağdan soldan gelirler hep :)

    YanıtlaSil
  3. 1-
    Kendimi diğer insanların beni sevdiği kadar ve belki de daha çok sever, narsistlik ölçeğinde olmamak kaydıyla, akılsal ve fiziksel olarak da beğenirim.

    2-
    Beni şaşırtan şeyleri sevdiğimden, başkalarını şaşırtan şeyleri de yapmayı severim.
    Bunun dışında; uzun sohbetli öğle rakısı, balıkpazarında tezgahtaki balıklara bakmayı, aysız gecelerde haritayla gökyüzünü incelemeyi, aylı gecelerde çimlerin üzerinde bir kadeh içmeyi, plâk çalmayı, tek kişinin idare edebileceği küçük ve de yelkeni olan tekne ile ilerlerken kürekleri küpeşte dışına alıp suya salarak giderken yine küreklerin çıkardığı sesi dinlemeyi, evde olmayı, yaprak sarma yemeyi, sanatın her türlüsünü tüketmeyi(tüketmek dışında resim yapmak ve sinema en başta), düşünmeyi severim.

    3-
    Hedef koyma tehlikesini atlattım. Hırslı bir yapım yok, o yüzden hedefim de olmadı. İşlerin gerektirdiği küçük hedefler, tuğla tuğla yapılan adımlar dışında, zamanın doğal akışı içirisinde ailemle ilgili olmasını beklediğim şeyler var elbette.

    4-
    Yalancılık, ikiyüzlülük, kaypaklık, kendini önemli gösterme özentisi, sululuk.

    5-
    Her şey, herkes....

    6-
    Fikret Kızılok şarkıları, özellikle Yeter ki ve İki Parça Can.
    Fimler, her zaman ve her yerde "Potemkin Zırhlısı" birinci filmim. Hiroşima Sevgilim, Vivre sa Vie, Blow Up, Hair ve daha bir çok film.
    Kitap olarak en son ve yeniden elimden düşürdüğüm Balaban'ın izdüşümü idi. Yeniden okumaya karar verdiğim ve elime alacağım kitap ise Maldoror'un Şarkıları.

    7-
    Kendini öldürme notu bırakan o birisi, çok sevdiğim biri ve yakınımsa, ondan mahrum kalmamak ve kendim için engel olmaya çalışırdım. Onun için yapmış olsam, onun özgür iradesine karşı çıkmış olurdum.
    Kişinin kendini öldürmeden önce yaşıyor olmasına inandığım için, kendini öldürmek isteyen kişi de yaşadığından, kendim için ölümüne engel olmak isterim.

    8-
    Tek cümleyle tabii ki, ama bu cümle çok uzun olurdu.

    YanıtlaSil
  4. Bolat@ Çok düşünmenin mutsuzluk getirdiğini farkettiğimden beri, az düşünmeye çalışır oldum her ne kadar başaramasam da.

    Kürek sesleri çocukluğuma götürdü beni. Bir sandal tepesinde, denizin üstünde geçen o güzel günlere.

    Balıkpazarından in aşağılara Tünel - Galata..Her haftasonu rutinim.

    Hedefsizlik hafiflik bence..

    Keyif aldım okumaktan cevabını, çoook teşekkür ederim. Yüreğine sağlık.:)

    YanıtlaSil