Hürriyet

13 Şubat 2012 Pazartesi

BİR GÜNÜ ATLAYARAK YAŞAMAK

Bu gece yatsam uykuya, uyansam Çarşamba sabahına
Atlasam aradaki koskoca bir günü
Görmesem hiç
Dünyanın etrafını saran o zoraki büyüyü

En güzel hediye beklemediğim anda gelendir hep. Sevdiceğimin yolda yürürken bir anda aklına düşüp bana aldığı bir saç tokasının değeri hangi hediye ile ölçülebilir ki.

Yada kendine birşeyler almak için çıktığı alışverişte bana yakışacağını düşündüğü bir rengi üzerinde barındıran yumuşacık bir kazak hangi tek taş kadar ısıtabilir ki içimi.

Hayatımız akarken sevgimiz akmalı, ummadığım anda dudakları dudaklarıma dokunmalı, yerleri silerken en paspaye anımda seni seviyorum demeli. Hastayken bir yudum su veriyor mu, en parasız  anımızda denize karşı bir bankta simit yerken bile gülebiliyor muyuz, saçlarım ıslakken bile beni beğeniyor mu?

Boşver sevgililer gününü o halde. Her gün sevgililer günü bana eğer seviyorsam. Herkesi, herşeyi kabul eder de bu ruhum zorlandığını , baskı altında kaldığını hissettiği an kaçar ordan. Kafamı çevirdiğim heryer bana "sevgililer günü, seviyorsan hediye al. sevgililer günü seviyorsan onu şaşırt, sürpriz yap" diye bağırıyorsa yapsam da yapmasam da ruhumun ince ayarı bozuluyor. Parazitimsi sesler vermeye başlıyor. Sembolik canımm niye abartıyorsun diyenler olacaktır muhakkak..

Sembolik, dayatma, zorlama, aylar öncesinden çanların onun için çalmaya başladığı, unutmanın bile mümkün olmadığı bir günü ben neyleyim. Hayat gibi olmalı aşk. Spontane, beklenmedik, bir sonraki dakikayı kestiremediğin, nerden vuracağını bilemediğin.

13 yorum:

  1. en sacma gunlerden bırısı bugun
    sevgının gunu mu olurmus
    sevgı her gun
    o yuzden sakın ola bugun olumsuz bı etkı yaratmasın

    YanıtlaSil
  2. yazdıklarının herbir kelimesine katılıyorum, insanlar sadece bu günde değil her zaman birbirlerine ufak süprizler yapmalı dahası senin gibi bugünü hiç yaşamak istemiyorum hiçbi anlam ifade etmiyor bana.

    YanıtlaSil
  3. Öykü@ kesinlikle sevgi her gün var, bir güne özel bir anlam yüklemenin hiç anlamı yok

    YanıtlaSil
  4. Dürr-i Yekta@ Benim gibi düşünenleri gördüm çok şükür. Herkes kaptırmış kendini bir çılgınlığa diye korkuyordum..

    YanıtlaSil
  5. Dayatmalar evet mantıksız. Mecburiyet içine sokuluyormuş gibi hissetmek de çok doğal bu girdapımsı promosyon çalışmaları içinde. Ama yine de rutinine kapıldığımız hayatlarımız için bir nefes alma, birbirimize tutunmayı hatırlama ve unuttuklarımızı farketme için iyi bir vesile olabilir gibi geliyor sanki.. O kadar çok Aşk peşinde koşup da sonra yakalayınca Aşkı unutan var ki bunca zaman peşinden koştuğunun özelliğini önemini. Hepimiziz aslında bu unutkanlar ordusu.. O yüzden belki de farkına varma günü olmalı bugünün adı. Onu farketme.. Aslında belki de kendini farketme!..

    YanıtlaSil
  6. Adsız@ çok haklısın unutkanlar ordusuyuz. Sahip olduklarımızın önemini, aşkımızın nedenini unutuyoruz hepimiz. Ama bu zamana karşı savaşmanın yeldeğirmenleriyle savaşmak gibi olduğunun bir ispatı da aynı zamanda. Herşey değişir. Değişimi ne denli kabullenip, içinde nasıl yoğurduğunla da ilgili.

    Farkındalık güzel şey ..Dediğin gibi kendini farketmekle başlıyor herşey. Bugün farkındalığın bir başlangıcı olabilir haklısın. Hepimizin bir nedene ve bir başlangıç ziline ihtiyacı var bazen.

    Farkındalık çanları çalmaya başlasın o halde. Bakalım çanlar kimin için çalacak?

    YanıtlaSil
  7. yaşanması güzel duygular bahsettiklerin...
    ve
    yaşamanı tüm kalbimle dilediğim duygular!

    YanıtlaSil
  8. nini@ kesinlikle öyle evet. Yaşıyorum , yaşatıyor..
    O yüzden bana hergün sevgigiler günü :) Herkese öyle olsun işallah :)

    YanıtlaSil
  9. o zaman bugün uyusaydın sen.
    :)

    YanıtlaSil
  10. deeptone@ içimi uyuttum :))

    YanıtlaSil
  11. Sevgililer Günü; tamamen global ekonomik dünyaya satışların artması için açılmış bir kanal.bu kanaldan neler akmıyor ki,saymakla bitmez, akla hayale sığmayacak çılgınlıklar ve hediyeler. ekonomini tıkanan damarına bypass yapılması gibi bir şey.biraz daha bakıl açımızı genişletirsek, bir de imkansızlıklar içinde kıvrananlar var. “gerçek sevgide bir öpücük hediyedir” diyenleri duyar gibiyim, kazın ayağı hiç de öyle değil. Vereceğin hediye sana yakışır mı? Karşı taraf bu hediyeyi beğenir mi? muhasebesi yapan çok var.Bir de farklı açıdan bakalım, hayatın koşuşturması ve bir türlü bitiremediğimiz işlerimizin için de bir nebze nefes almak,hatırlamak,hatırlatmak olabilir mi? bence tek iyimser ve elle tutulabilir tarafı bu olsa gerek. Sevgililer günü bir bulldog olsa, söylediğim iyi taraf ancak bir güvercin olurdu.Bence insan bünyesi, hele hele aşk bir kalıbın içine asla sokulamaz.aşk bilinmeyenlere ve sürprizlere gebedir.benim öyle günlerim var ki, tüm sevgililer günü nü toplasan, o gün etmez.

    YanıtlaSil
  12. jetlagis@ ne güzel demişsin, insan bünyesi hele hele aşk bir kalıbın içine sokulur mu? Ters tepiyor bende ve eminim ki benim gibi birçok kimsede ..

    YanıtlaSil