Hürriyet

16 Temmuz 2010 Cuma

AKÇAKESE

Geçen sene bir otele gitmiştim Ağva - Şile taraflarında. Oteli pek beğenmesemde denizi aklımdan hiç çıkmıyordu nicedir. Şilenin azgın sularının tersine bir o kadar sakin, dalgasız - taşlı zemininin tesine yumuşacık kumlu ve hemen derinleşmeyen Sarımsaklı Plajını andıran bir yerdi. ( BKZ. RESİMLER )

Özellikle çocuklar için girilmesi oldukça elverişli idi. İncecik altın gibi kumlarında güneşlenmek bir o kadar keyifli ve havası da bunlatıcı değil -püfür püfür esiyordu. Arkada çam ormanları , önünde uzanan mis gibi bir koy. İstanbul'da olduğumuzu unutmuştuk geçen seneki küçük kaçamağımızda.

Tabii yine de Karadeniz olduğunu unutmamakta ve bu denizin dalgalarının sağının soğunun belli olmadığını hatırlamakta fayda var mantığı ile bir görevli denizin o günkü durumu ile ilgili bilgi veriyordu gelenlere. Bu da ayrı bir nezaket ve uyarı şekli olduğu için hoşuma gitmişti.

Etraf yiyecek ve içecek yönünden biraz kısıtlı olduğu için biz otelin fahiş fiyatlarına mahkum kalmıştık ki ufak pet şişe suyu korkunç bir rakama satıyorlardı.

Araştırdım , inceledim oranın Akçakese mevkiinde olduğunu buldum. Üstüne üstlük bir de belediye plajı olduğunu öğrendim.  Hatta belediye tesisisinin içi geliştirilmiş oldukça güzel olmuş diye yazılar da okudum.
Eğer gerçekten öyle ise çook keyifli bir yer olmuştur ve hepinize tavsiye ederim.

Bu hafta sonu direkisyonumuzun yönü Akçakese. Sandöviçler yapılacak sabah erkenden, meyveler , içecekler hazırlanacak ve sabah sabah yollara düşeceğiz. Tabii hava durumu bize bir oyun oynamaz ise...

Geçen seneden beri neler değişmiş bu saklı cennette göreceğim. Dönünce hepinizle izlenimlerimi paylaşacağım..

Bu yazıdaki fotoğraflar internetten alıntı. Dönüşteki yazımda kendi objektifimden kendi resimlerimi yayınlayacağım.

İyi hafta sonları olsun hepinize..

2 yorum:

  1. İyi tatiller canım,bolca dinlen.fotoğrafları merakla bekliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. nehircce@ sağol canım. ben de hevesle oraları yeniden görmeyi ve fotoğraflamayı bekliyorum..

    YanıtlaSil