Hürriyet

25 Kasım 2010 Perşembe

BABA ve ÇOCUK

Bir baba düşünün..

Çocuğunu 6 aylık iken eşi ile ayrılmış, o ayrılmadan sonra çocuğunu hiç aramamış, sormamış, büyümesine maddi manevi hiç katkıda bulunmamış. Yolda görse o çocuğunu tanımaz, neyi sever , neyden nefret eder bilmez. 9 sene sonra ben çocuğumu göreceğim diye tutturmuş..

Başka bir baba düşünün...

Bu çocuğu 3 yaşındayken almış, bağrına basmış. Ateşliyken başında nöbet tutmuş, cebine harçlık veremeyince morali bozulmuş, arkadaşları ile arası bozulunca teselli vermiş, dersleri ile ilgilenmiş, psikolojik durumun takip etmiş, sevmiş, kızmış, saçını okşamış, elinden tutmuş.

Bir çocuk düşünün...

Bu olayların ortasında 9 yaşına gelmiş. Kendini yetiştirene baba diyor , düzeni keyfi yerinde. Diğerinin de varlığından haberdar...
Hoop 9 sene sonra hiç tanımadığı, görmediği adam ortaya çıkıyor. Çocuğumu göreceğim diye tutturuyor..
Çocuk görmek istemiyor, yanındaki babasına sıkı sıkı sarılıyor, gözleri doluyor istemiyorum diyor sadece. O küçük yürek pıt pıt atıyor. Benim babam var zeten, yenisine ihtiyacım yok diyor boyundan büyük büyük.
Beni zorlamayın, bu konuyu da bir daha açmayın diyor çakmak çakmak bakan gözleri ile.

Dünya bazen çok ama çok adaletsiz değil mi?

5 yorum:

  1. Çok üzücü,öz babanın aklı nerdeymiş 9 koca sene boyunca pess...İnşallah çocuk daha fazla üzülmeden az hasarla atlatır bu durumu..sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bundan birkaç ay önce BBC'de bir program seyrettim, 20li yaşlarının başındaki bir kız evlenmeye karar veriyor, ama ciddi bir sorunu var, nikah töreninde davetlilerin huzurunda damadın yanına yürürken kimin koluna girecek? O yaşına kadar "baba"sı konumunda tam 6 kişi olmuş! Biyolojik babasını hiç görmemiş, ondan sonra da annesinin çeşitli ilişkileri ve evlilikleri süresince artık annesi kiminle birlikteyse ona baba demiş.

    İlginç bir programdı. Ayrıntılara fazla girmeyeyim ama programda vurgulanmayan şu noktanın can alıcı olduğunu düşünüyorum: Kızın evleneceği adam tam 38 yaşındaydı, yani bir nevi 6 babada bulamadığı babalığı kocasında bulacak!!!

    YanıtlaSil
  3. nehircce@ işallah canım. Bazen çocuklar sandığımızdan daha mantıklı ve güçlü olabiliyorlar..

    Coşkun Hürsel@ 6 kişi de çok fazlaymış canım..Gerçekten çok ilginç. Tabi bizim kültürümüzde pek mümkün değil böyle birşey. Her birlikte olduğunu çocukla tanıştırmak ise psikolojik açıdan ne kadar doğru bilmiyorum ama çok da doğru olduğunu sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  4. adı baba olan yüreği baba olamayan insanlarla dolu dünya.. böyle de devam ediyor sonrasında.. düzelmiyor, anlamıyor, üzülmüyor, üzüyor o insanlar sadece.. lafa gelince de "ben babayım" diye hava atıyorlar heryerde..
    :(
    :(

    YanıtlaSil
  5. 7.oda@ dünya acımasızlar ve bencillerle dolu evet çok haklısın. Babalığın ne olduğunu bilmeyenler, hava atmakla yetiniyor ancak. Olan da minicik çocuklara oluyor.

    YanıtlaSil