Hürriyet

8 Ocak 2010 Cuma

MEVSİMLER


Bütün bildiklerimizi unutma zamanı şimdi.
Küremiz mi ısınıyor, parfümlerimiz göğü mü deldi, kestiğimiz ağaçların ruhu hortladı da bizden intikam mı alıyor bilmiyorum.

Milli eğitime sesleniyorum coğrafya kitaplarını değiştirin ve güncelleyin lütfen. Çağdaş ve güncel bilgiler almak çocuklarımızın da hakkı değil mi?

Zira bir yılda 4 mevsim yok artık. Mevsimler takribi 3 'e düştü. O da zorlarsan 3. Bazı durumlarda 2 bile oluyor. E hal böyle iken ben çocuğuma 4. mevsimi anlatmakta zorlanıyorum kardeşim! Ocağın 8'i hava 18 derece!

Ayrıca denizler mavi falan değil . Yeni rengine uygun gösterilsin haritalarda.Çizik çizik gözüken bir çok dere ve çay da yok kurudu gitti. Çocuklar oyun oynuyor derelerin yataklarında. E madem öyle o dereler ve çaylar maziye saygı konseptinde mi gösteriliyor atlaslarda.

Akdeniz bölgesinin bitki örtüsü maki değil çünkü hepsi yandı. Akdeniz'in yeni bitki örtüsü 5 yıldızlı oteller. Bilgi bu doğrultuda güncellenebilir misal.

Pamukkaleyi karakule olarak değiştirebilirler örneğin, Tuz gölü biyolojik olarak öldü ruhuna fatiha, Akşehir gölü tamamen kurudu tez haritadan çıkarıla, bildiğimiz bütün bilgiler bir an önce unutula!

Vatana, millete geçmiş olsun...

4 yorum:

  1. Bozbek çok haklısın. Mavinin, yeşilin buluştuğu cennet ülke Türkiye artık çok değişti. Herkesin doğru bilgileri almaya hakkı var..)
    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel etkileyici ve öz bir yazı olmuş..Nasıl isterim bu yazıyı birileri okusun sesin çok daha fazla duyulsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Derkenar @ malesef dünya değişti. Sevgiler :)
    Nehircce@ umarım sesim duyulur. Sevgiler benden :)

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısın.

    Utanmalıyız aslında geleceğe kalacak olan bu hiçlikten.

    Umarım bu çığlığı duyan ve durup düşünen çok olur...

    Sevgiler

    YanıtlaSil