Hürriyet

20 Ocak 2010 Çarşamba

GÜNLERDEN ÇARŞAMBA

Gözümü zar zor açtığımda telefonun alarmı şirret komşumuzun tiz çığlığı gibi ötüyordu. Erteledim, 5 dakika sonra yine başladı ötmeye. Baktım kalkmaktan başka çare yok tek gözüm kapalı kalktım yataktan. Salonun penceresini sonuna kadar açıp buz gibi havayı içime çektim kendime gelirim diye nafile. Açık olan diğer gözüm de soğuktan kapandı. Önce TV'nin sonra ısıtıcının düğmesine dokundum. Isıtıcının düğmesine dokunurken duyduğum" İstanbul'da yoğun kar yağışı etkili oluyor" cümlesi gözlerimden birini açarken, muhabirin " Evet şimdi Çatalca'ya bağlanıyoruz" ananonsu ile yine kapandı. Çatalca nereee, İstanbul merkez nere, haber merkezlerinin bu kelime oyunları beni bir gün katil edecek.

Gözlerimi aça kapaya aça kapaya bir baktım ki iş yerine gelmişim. Çatılarda bir iki avuç kar, yerlerde zaten bir halt yok. Kar yağışı bir tatile sebebiyet vermeyecekse yağmasın kardeşim ne gerek var. Yağmur yeterli , hiç değilse bir tarafımız soğuktan uyuşmuyor yağmur yağdığında.

Ofise girdim bütün cinlerim tepemde ama belli etmeyeceğim ve uyumlu bir mesai arkadaşı olacağım ya , herkese sırıta sırıta " Günayydınnn" diyorum.

Arkadaşlardan biri imdadıma yetişti. Neyse ki uzun zamandır çalıştığımız için kendisiyle ciğerime kadar tanıyor beni. "Bozbekçim kasma sen, bugün çarşamba" dedi. İstediğin kadar somurtup oturabilirsin odanda biz üstümüze alınmayız.

Ohhh dedim,somurtuk yaşayabilirim bugün. Yalandan sırıtmama gerek yok. gevşedim. Herkesin pazartesi sendromu var, benim çarşamba. Şeytan kaçıyor içime çarşamba günleri. Bilmiyorum neden.

Ama bugün çarşamba, gelmeyin üstüme yakarım :)

5 yorum:

  1. Bozbek, tamam sana dokunmayızda. Nooooluuur donmaya da razıyım, yolların eziyetinede yılda 1 kerecik olsun kar yağsın Denizli'yee. Yakında kar duasına çıkcam valla ya, :( yağmıyo buraya hiç.
    Çarşamba günü sendromun güldürdü beni, hadi pazartesi olurda :))
    Sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
  2. derkenar@ buraya da birşey yağdığı yok. Yağarmış gibi yapıyor sadece

    YanıtlaSil
  3. Bozbek yağsın ya nolurrr..Şu mevsimi hakkıyla yaşayalım bence alt üst oldu dünya valla..İnan ben çok seviniyorum her yer kapansın yollar ,işler :)))

    YanıtlaSil
  4. nehircce@ yollar, işler kapanacaksa evde 1 hafta mahsur kalacaksak örneğin yağsın bence de hiç bir mahsuru yok. Ama böyle ağzımıza bir parmak bal çalarcasına yağacaksa hiç yağmasın valla :)

    YanıtlaSil
  5. Çarşamba çarşafa dolanmış :D

    YanıtlaSil