Hürriyet

21 Ocak 2010 Perşembe

BU SEFER SORULAR FENA YERDEN ÇIKTI

Sevgili BEDARDEMmimlemiş beni, sorular fena yerden.
Aşağıda Cevaplarım,

1)Dokunulmazlık konusunda ne düşünüyorsunuz?

Dokunulmazlık hakkına sahip olanların en çok dokunulması gereken kişiler olduğunu düşünüyorum ve bunu düşündüğümde hepsine üst üste 10 kere dokunasım geliyor.Nasılsa dokunulmazlığım var diye bir sürü halt yemişlerdir fazla üzerinde düşünmeye gerek yok. Anlayamadığım, aynı ülkenin vatandaşı olupta benim verdiğim oy ile beni temsil eden, bir nevi benim maaşlı temsilcim olan bir insana yediği haltları örtbas etmek için gözümüzün içine baka baka nasıl dokunulmazlık verildiği ve bizim bu konuda niye birşey yapamadığımızdır.

2)Seçim barajı kaldırılsın mı?

Bence kaldırılmalı. Engellemeler korkaklıktan doğar. Azınlıkları susturmaya çalışmak yerine, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamaktan gurur duyar hale getirirler ise baraja falan gerek kalmaz.

3) Adayların belirlenmesinde nasıl bir yol uygulansın?

Partiye para yağdıran ve çok parası olan aday yerine, kültürü bilgisi olan adaylarlar seçme yoluna gidilsin. Üniversiteye giriş için sınava tabi olurken, ülkenin yönetimine talip olanların bas parayı , listelere en üst sıralardan gir mantığı ile aday olması ülkenin acizliğini gözler önüne sermiyor da ne yapıyor?

4)Yargı bağımsızlığı senin için ne anlam taşıyor?

Bu kadar çok anlam ve kavram kargaşasının var olduğu bir ülkede anlamlar gerçekliğini yitiriyor. Yargı bağımsızlığı adaletin sağlanması ve vatandaşların adalete güvenmesi için en gerekli temel taşlardan biridir. Olmadığı yerde herkes kendi adaletini kendi sağlamaya çalışır. Çeteler, mafyalar türer, devlet-mafya ilişkileri oluşur vs. Bir yerden tanıdık geldi mi?

5)Gelelim benim soruma...
Bu devletin gerçek sahibi kim? Biz mi? Oylarımızla bizi temsil etsinler diye başa getirdiklerimiz mi? İstediğimiz gibi temsil ediliyor muyuz? Yoksa oyu verince kolumuzu da kaptırıyor muyuz? Arsız hırsız ev sahibini bastırdı mı yoksa?

mimlediklerim:
mgntwmn
nehircce
coşkun hürsel

7 yorum:

  1. Ne güzel cevaplamışsın..Soluksuz okudum ayrıca bana da göndermişsin.Çok teşekkür ederim..Yardım kampanyasıyla ilgili çok yoğunum en kısa zamanda cavaplamaya çalışacağım..öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. iyi ki mimlenmedim dedim :) normalde acaip alınırdım ama mimlenmek istemediğim bi konu :D

    YanıtlaSil
  3. cevaplamışsın.. Çok da güzel olmuş :) ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. nehircce@sağol canım. kampanyanı candan destekliyorum.

    hayal meyal@haklısın bu soruları cevaplamak ip üstünde yürümek gibi birşey.

    bedardem@sağol arkadaşım. böyle insanın içini alevlendiren mimlerin devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
  5. yavrum bu mim olayı nedir? zincirleme bir şekilde devam ediyor sanırım. ben de cvplayıp 3 şahsı mı mimleyeceğim?

    not: coşkun beyin soy adı hürsel.

    YanıtlaSil
  6. mgntwmn@evet aynen öyle yapcaksın. soyadı değiştirdim. Uçuşlarda bile tek harf hatasını kabul ediyorlar yaf :)

    YanıtlaSil
  7. Daha yeni farkettim mimlendiğimi, tam benim yola düşme hazırlıkları yaptığım günlere denk gelmiş, ondandır... Blogumun ilgi alanlarının epey dışına çıkıyor bu mim, ama elbette havada bırakmayacak, cevaplayacağım. Ama bunu nasıl yapacağımı şu an ben de çok merak ediyorum!

    YanıtlaSil