Hürriyet

26 Nisan 2012 Perşembe

DİZİLİ MİMmm

Gereken özeni gösteremedim uzunca bir zamandır bloğuma..Üzgün, mahçup ve mutsuzum bu durumdan..
Sessiz prenses mimlemiş beni.. Diziler hakkında 8 fikir beyan etmem gerekiyor..

1- Çok fazla dizi izlemsem de Türk yapımı dizilerin çoğalması hoşuma gidiyor. Fakat nacizane bir tespitim var ki bence tehlikeli bir durum. 5 hafta izlemesen de 6. hafta nerde kaldığını hemencik anlıyorsun.. Senaryolar fazlasıyla kısır ve yaratıcılıktan uzak.

2- En favori Türk yapımı dizim Behzat Ç. .Gerek oyunculuklar, gerek senaryonun sürekli dinamik olması , samimi tavırlar ( adamlar evlere girerken ayakkabılarını çıkarıyor ki bizler de böyle yaparız) sayesinde beni kendine bağladı. Hele geçen sezon yaptığı sezon finalinin akılcılığı aklımı başımdan aldı.

3- Leyla ile Mecnun ikinci favorim..İlk izlediğimde ne diyor yahu bunlar , böyle absürt dizi olur mu diye yorumlar yapmış olsam da kısa zaman içinde kendimi şen kahkahalar atarken buldum. Absürt, komik bir o kadar da duygusal bir dizi.. Bazen öyle mesajlar veriyor ki not edilesi nitelikte.

4- Bu aralar 80'lere göz atarken yakalıyorum kendimi. Çocukluğumu hatırlatıyor bana.. Çocukluğumu hatırlamayı severim, dolayısıyla yakında bu diziyi de severim..

5- Sıkı bir House Md. izleyicisiyim..Öyle ki birkaç bölüm izlemeyip evde House günleri yaptığımız oluyor. Çünkü tek bölüm izlemek asla kesmiyor. Hugh Laurie mükemmel bir oyunculuk sergiliyor. İlk 5 bölümde gerçekten topal olduğunu düşünmüştüm taa ki oyuncu hakkında araştrma yapana kadar. Sadece başrol oyuncusu değil tüm yan rollerin alt öyküleri her bölümün hikayesi insanı içine çekiyor ve birdaha bırakmıyor. Ne yazık ki bu sezon son :((

6- Eski bir dizi Damages.. 3. sezondayım.. Sıradışı bir avukatlık dizisi. Glenn Close şahaser bir oyunculuk çıkarmış. Senaryoyu övmeme gerek bile yok. İlk bölümde kendine bağlıyor..

7- Sıkı bir Lost izleyicisi idim. Ama final bölümünde bir çok insan gibi "bunca sene boşuna mı izledim ben bu diziyi, eee ne oldu şimdi ?" diye söylendim...

8- Son sözüm şudur ki " İyi diziler izlemek iyi hissettirir.. Hele akıllıca yazılmış bir senaryo izleyicinin de hayal gücünü geliştirir. Akıllı senaryolar yazmak seyirciyi adam yerine koymaktır. Ve bizim senaryo yazarlarımızın çoğunun bizleri biraz daha adam yerine koymaları gerekmektedir."

2 yorum:

  1. 8.maddeye tamamıyle katılıyorum..Bak şimde kendimi mecliste gibi hissettim..Yasa tasarısını oy birliğiyle..ayyyy tamamm kaçtım :):):)

    YanıtlaSil
  2. Sessiz Prenses @ kaçma yahu :))

    YanıtlaSil