Hürriyet

13 Ocak 2012 Cuma

BİR KİTAP - AYŞE KULİN

Ayşe Kulin'den ilginç, hikayesi alışılmışın dışında bir kitap.

" Gizli Anıların Yolcusu"

Bir aile trafik kazasında küçük oğullarını kaybeder. Evin erkeği kendini işine verirken, kadın diğer çocuğunun varlığını unutacak kadar büyük bir depresyonun içine girer. Ölen oğlu ile bağlantı kurmak için düzenli olarak ruh çağırma seanslarına bile katılıp, kendini gerçek dünyadan izole ederken etrafında olup bitenlerin hiç ama hiç farkında değildir.

Değişik ve alışılmadık bir aşk hikayesi, okurken farklı sorgulamalar içerisine girebileceğiniz hoş, kendini okutturan bir kitap.

İnsanların seçimleriyle , yaşadıklarının arasında nasıl bir bağlantı olduğunu çarpıcı ve acı hayat hikayeleri ile okuyucunun yüzüne yüzüne vuran bir kitap.

Bazı kurgu hataları olsa da yazarın böyle bir aşk için çok yoğun empati yapamayacağını düşünmek oldukça mantıklı..

İyi okumalar..

5 yorum:

  1. yeni bu di mi gördüm. ama okumadım.
    ya bu kulin tan filan bunlar çok hafif popüler yazıyolar. bunlar gazteci yazarlar. yazdıkları edebiyat diil. ama kitap okuma alışkanlığı olmayanlar okumaya yeni başlayanlar için iyi kitaplar. okumayı sevenler için bence çok hafif ve ucuz romanlar.

    bak iyi kitap istiyorsan blogda yazdığım ayfer tunç ve neslihan acu romanlarını oku. bak edebiyat nasıl oluyo.
    :)

    YanıtlaSil
  2. MERHABA
    BU KİTABI BENDE OKUDUM VE ÇOK BEĞENDİM.AYŞE KULİN KİTAPLARINI BEĞENEREK OKUDUĞUM BİR YAZAR.ONUN GİBİ YAZABİLMEYİ İSTERDİM.

    YanıtlaSil
  3. deeptone@ evet 2011 basımı bir kitap.. Edebi bir eser değil haklısın, kafa dağıtma kitabı ama hikayesi biraz ters köşe bir aşk hikayesi oku derim :)

    Elif@ beğenirim ben de Ayşe Kulin'i. Okunması kolay ve akıcı yazıyor

    YanıtlaSil
  4. merak ettim bende okumak lazım :)
    -
    hemera

    YanıtlaSil
  5. hemera-nkys@ en azından sıkılmayacağını garanti ederim.. Bir şey katar mı? Bana her okuduğum kitap birşeyler katıyor.. Sevgilerle :))

    YanıtlaSil