Hürriyet

7 Ocak 2012 Cumartesi

ARMUT

Değişik bir cumartesi gecesiydi. Ailenin herbir ferdi başka bir yerde..
Evin erkeği akşam yemeği sonrası briç oynamaya gitmişti arkadaşlarıyla.Biraz gönlü kırık...
" Ben bu akşam briç oynamaya gidebilir miyim hayatım?" dediğinde, eşinin naz yapacağını sanmış ama hatunun gözü kapalı bu teklife atladığını görünce bozulmuştu açıkçası.
Yemek yendi adam gitti.
Evin kadını bir arkadaşını çağırdı. "Hadi bize gel, gelirken de elin boş olmasın laflayalım yalnızım bu akşam" Misafir hanım elinde 4 kutu büyük light bira, patlaşmış mısır ve bir dolu çerezle birlikte uçarak geldi. Işıklar karartıldı, laptoptan bir müzik listesi hazırlandı ve sohbet koyulaştı.
Evin büyük kızı odasındaki masaya, çikolata cips çerez ve bilumum aburcubur doldurdu ve karşı apartmanda oturan kankasını çağırdı. Kardeşini de yanına aldı, müzik açıldı ve o odada da bir pijama partisi başladı..
Vakit gece yarısına geliyordu, önce karşı apartmandaki kanka evine gitti, çocular uyudu.
İki hatun arasındaki alkol kokulu ama sıcak ve samimi sohbet devam ediyordu. Nihayetinde o da son buldu, kız arkadaş evine gitti.
Evin kadını etrafı topladı, salonun camını açtı, mutfakta kasenin içinde duran ve oldukça iştah açıcı gözüken armutlardan bir tane aldı, kendini rahat koltuğa attı ve armudu dişlemeye başladı.
Yumuşak ve suluydu armut. Bir o kadar da tatlıydı ve oldukça rahat ısırılıyordu. Dişlerini her batırışında armuda, hoş kokusu ve tadını hissediyordu. Gevşedi, rahatladı, yüzüne bir tebessüm yerleşti.
Mutfağa gitti. Bir armut daha aldı. Armuda dişlerini her geçirdiğinde yüzüne bir tebessüm daha yerleşti.
"İşte" dedi, "hayata da dişlerimi böyle geçiriyorum. Hayat tatlı, hayat sulu ve yeşil.Aslında hayat yumuşak. İşin sırrı sana tutunma gücünü veren şeyi bulduktan sonra hayata dişlerini geçirmek"
İşte o zaman canı yanmıyor insanın"

Gökten 3 armut düşmüş, hepsi de dişlemeyi bilenlerin başına :)

4 yorum:

  1. yazının sonundaki mesaj çok öenmli ve güzel farkındayım ama hala canımın armut çekmesine sebep olduğun için aklım sadece armutta:)

    YanıtlaSil
  2. nini @ koş al gell :))

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir benzetme bu.
    hayat aslında bir armut, dişlemeyi bilmek gerek:)
    güzel mesaj:)

    YanıtlaSil
  4. çalıkuşu@ umarım dişleyebillenlerden oluruz.. Sevgiyle :)

    YanıtlaSil