Hürriyet

27 Aralık 2011 Salı

BU BU NEDİR BU?

Daha önce bu konuyla ilgili yazdım mı hiç bir fikrim yok. Muhtemelen yazmışımdır ve muhtemelen biryerlerde gördükçe okudukça daha da yazacağımdır.

Biri bana anlatsın ki Baby Shower nedir?

Diş buğdayı var, bebek mevlüdü var, hayırlı olsun ziyaretleri var, allah bir avazda kurtarsın dilekleri var..
Bunlar bildiklerim. Muhakkak bilmediğim , duymadığım daha bir sürü nadide ve güzel töremiz geleneğimiz göreneğimiz de vardır. Bilenler beni de bilgilendirsin minnettar kalırım.

Peki Baby Shower ne? Yukarıda bahsettiklerim gibi birşey muhtemelen. O zaman adı niye baby shower?

Yahu bu kadar mı kopyacı, kendimize uygun, özgün bir isim bulamaz milletiz biz? Ya da bu kadar mı özenti.!

3 yorum:

  1. maalesef öyle bir millet olduk..şirket ismini yazmış binanın en tepesine xxxxx Company Holding Limited Şirketi..
    asimilasyonun daniskası aslında ama baskıyla değil gönüllü kabul gören.. Bir zamanlar londrada dükkanlar arapça isimlerle doluydu, zengin araplara cazibe merkezi etmek için, aynı araplar bugün arapçadan iyi ingilizce konuşuyor..acep bizimkilerde mi önce gelsinler sonra kendimize benzetiriz politikası mi, yoksa bu kadar yabancı kelime kullanma hayranlığı buyrun bizi asimile edin de kapütülasyonları tamamlayalım mı

    YanıtlaSil
  2. Dayatılanla Yaşamak@ ne dersen ne ama sen ben gibi üç beş kişi dıışnda rahatsız olan da yok gibi..Herkes yoldan gönüllü çıkmış durumda..

    YanıtlaSil
  3. zaten kaba kuvvetle yapılamayanı gönüllük yaratarak yapıyorlar ya.. ama öte yandan kendilerinin kendi ülklerinde ulusal diyaloğu sağlamak adına kendi dillerini dayatırlarken seni tam tersine zorlarlar...sonra da dünya ortak iletişimini sağlamak adına...uluslararsı arenada var olmak adına..vs adına kendi dillerini dayatırlar..bir dönem fransızca - almanca derken ingilizce...hakim dil sınırlarında günş batmayan ülkenin dili..sömürgelerinden çekildi..özgürlük baağışladı(!) ama fason kullanarak halen her yerde ..biz de gönüllüleriz işte.. insanlar umursuyordur ama kanıksamışız eleştirmemeyi...hele ulu orta..asla..nolur nolmaz..

    YanıtlaSil