Hürriyet

23 Aralık 2011 Cuma

BAŞKA HAYATLAR DA VAR!

Takılıp kaldığı bir hayat oluyor insanın bazen.

At gözlüğü takıp, etrafındaki çemberden çıkmaya bile yeltenmeden, hatta etrafında başka hayatlar olduğunu farketmeden yaşadığı bir takılma dönemi.

Dönüp dururken bir gün yerdeki bir taşa vurunca ayağı, oynayıverince yerinden insanın gözlüğü,

" O da ne!"

Başka bir hayat, başka bir dünya var çevrede. Gülen yüzler, ağlayan suretler, başka başka insanlar, başka başka hikayeler, başarılar, başarısızlıklar.

O güne değin senden ve kendi hayatından ve o hayata dahil olanlardan başka hiçbirşeyin var olmadığını düşünürken, dışarıda akıp giden gerçek ve birbirinden farklı hayatların varlığını farketmek..

Kıyaslamaya başlamak. Kerteriz defterini çıkarmak..Terazi kefesine bir tutam kendi hayatından, bir de diğer hayatlardan koymak.

Kimi zaman şanslı olduğuna sevinirken kimi zaman kaderine lanet etmek.

O gözlüğü tekrar takmayı istesen de , artık çok geç kaldığını, ayağının vurduğu taşın kaderin olduğunu ve bundan sonraki hayatının o taşa vurduktan sonra başladığını bilmek.

Mutluluk mu verir? Heyecan mı? Korku mu? Pişmanlık mı?

13 yorum:

  1. aynen söylediğin gibi bir şey hayat...
    ve
    "...ayağının vurduğu taşın kaderin olduğunu ve bundan sonraki hayatının o taşa vurduktan sonra başladığını bilmek."
    nasıl da doğru bir tespit...

    YanıtlaSil
  2. nini@ o tespitler bazen can yakıcı olabiliyor :)

    YanıtlaSil
  3. haklısın can yakıcı olabiliyor ama at gözlüğü takmaktan yine de daha iyi çünkü acıya merhem olasılığı oluyor..at gözlüğü ile olası olmayan bir olanak..

    YanıtlaSil
  4. Dayatılanla Yaşamak@ At gözlüğü takan haberdar mı acaba taktığından..Galiba esas telaş gözlük düştüğünde başlıyor ...

    YanıtlaSil
  5. mutluluk heyecan korku ....sonu herne olursa olsun,at gozluguyle yasamaktan ıyıdır...sonuclarıyla guzel bu hayat...genede guzel bu hayat....

    YanıtlaSil
  6. Dolunay @ Haklısın hayat çook güzel..

    Sevgiyle

    YanıtlaSil
  7. çok doğru sölemişsin. bazen kaptırıp gidiyoruz. sona bişi oluyo veya bişeye tosluyoz, kendimize geliyoz, arada bir bikaç gün yalnız kalmalı insan tamamen, kendini şarj etmeli.
    :)

    YanıtlaSil
  8. deeptone@ yanlızlık bu gibi durumlarda en iyi ilaç..çok haklısın ..

    YanıtlaSil
  9. Selam bozbek,
    Bir sebepten ötürü, başka hayatlar olduğunu farketmek güzeldir.yaşadığını hissetmektir.mutluluk,heyacan, korku, pişmalık hayatın içersinde olan şeylerdir.Olmasın diye yapılan planlarda, bir yerlerde aksarlar, hangi süprizlere gebe olduğumuzu bilemeyiz.Bunlar benim kabulüm.Dert değil bana.Sen şanslısın o gözlüğü takmak istesende tekrar takamıyorsun.Bu önemli hep böyle kal.Benim derdim de; zaman mı? mekan mı? seviyesizlik mi? Hayatın koşuşturması mı? 7 kat gök kubbenin üzerimde ki ağırlığı mı? ne,bilmiyorum ama,birileri o gözlüğü tekrar takıyor gözüme.Kendi dünyamda haşır neşir.Benden çok var, bu piyasada bil"duygularını kaybetmiş".
    Ben Unuttuğumun, unutulmuşluğunda, hep o taşın önüme çıkması için dua ediyorum...
    Kusura bakma kısa kes aydın havası olmadı,sen idare edersin beni biliyorum.Eywallah...

    YanıtlaSil
  10. jetlagis@ severim ben uzun uzun okumayı.. ne güzel etmişsin de uzun yazmışsın..

    Duygularını kaybetmiş olmamalısın kaybeden adam böyle yazamaz diye düşünüyorum..Belki bir dönem, gelir geçer.. Ama o taş önüne çıksın umarım tez zamanda .. Gözlük düşsün, düştüğü yerde kalsın..Ama o zaman gökkubbe daha bir ağır geliyor bilesin...

    YanıtlaSil
  11. Yine Eywaallah,güzel sözlerin için..Her zaman ağır gelen birşeyler vardır.Karanlık,en ağır zamanının da,ışığı gebedir.ölüm yok ya sonunda.Varsın o da olsun.Kapımızı çalacak sonunda....Pes eder gibi hava da gördüm seni, aman haaa.Üzme kendini.Kal sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  12. öyle zamanlarım o kadar çok oluyo ki.. takılıp kalmak bu. etrafını görememek sonrasında. ve birden bi'şekilde senin saplanıp kaldığın hayatının dışında da bi'şeylerin olduğunu farkediyosun. neleri kaçırdığını görüyposun."bu da ne ki neler varmış" diyosun. o an bi'diriliş belkide. farklı bakmak hayata. daha bilinçli. mutlulukta, heycanda, korkuda, pişmanlıkta veriyo aslında. hayatın bütününü de bunlar oluşturmuyo mu zaten;? o taşlar iyi ki varlar hayatımızda.

    YanıtlaSil
  13. Kuul'umsun Kadın@ "Bir diriliş"harika bir tespit..

    Sevgiler ...

    YanıtlaSil