Hürriyet

24 Haziran 2010 Perşembe

HAYAT VE TREN

Senelik izne çıkıyorum bu Cuma. Aldığımız tatsız haberlerden sonra hiç de içimden gelmese de mecburi bir tatile gideceğiz. Tüm planlar önceden yapıldı, parası ödendi. Herşeyden daha önemlisi bizim ufaklıklar; çantaları omuzlarında, mayoları içlerinde yaşıyorlar neredeyse günlerdir. Maksat onları sevindirmek de olsa yine de aklımı burada bırakıp gideceğim.

Büyükler hep derler " Hayat devam ediyor". Gerçekten de ne olursa olsun hayat hiç hız kesmeden akıp gidiyor. Hayat sanki bir tren durmadan hareket halinde. Sen zamanın bir noktasında atlayıp içine bir yerden bir yere gidiyorsun.Arada ufak bir mola vermek istesen bile o aynı hızla devam ediyor yoluna. Yolculuğuna ara versen bile bir durakta, hoop tekrar içine atlıyorsun nereye gittiğini pek hesaplamaya vaktin olmadan. Raylar nereye doğru döşenmiş ise, sen de oraya .. Bazen gidiş hattan kurtulmak uğruna ufak çabalar oluyor , trenin imdat düğmesine basıyorsun ve şanslıysan ilk istasyonda iniyorsun. Ama arkadan gelen başka bir trene atlamak zorundasın yine. Yoksa durduğun yerde beklemek olmaz düzene aykırı. Yeni gelen tren yemyeşil bir yolculuk mu sunar sana, sarp vadiler de sarsar mı, yoksa önüne çıkan minicik bir taş yüzünden yoldan mı çıkar bilinmez.

Tren ya da trenler hiç durmadan hareket ediyor. Sen de birinden bir diğerine..

Hayat durmadan devam ediyor..

4 yorum:

  1. Şimdiden iyi tatiller arkadaşım,hayat devam ediyor dediğin gibi,inş.herşeye rağmen güzel günler geçirirsiniz.Hastanızdan da hep iyi haberler duyarsınız duyarız.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. nehircce@ sağol canım benim..

    YanıtlaSil
  3. Vagonlarla birlikte sen de değişiyorsun.Belki daha olgun,belki daha yılgın,bazen çok güçlü.Değişken..Hayat bu..Özellikle çocuklar varsa..Bize ait olmuyor,önce onların payı oluyor hayatımızda..Kendinle kal..Pozitif düşün.Her şey çok güzel olur dilerim.iyi tatiller.sevgiler..

    YanıtlaSil