Hürriyet

31 Temmuz 2012 Salı

Bİ SAKİN OLUN





Tatil bitti..Herşey harikaydı da ben başka bir yere takıldım..
4 kişilik bir Türk Ailesi'nin masada kalan yemeklerinden 8 kişilik bir aile daha doyar..

Ne açgözlü bir milletiz yahu..Edep biraz! Bi sakin olun, yiyeceğiniz kadar alın. Arkanızdan ağlar sonra, öğretmedi mi anneleriniz?

Onlar arkanızdan ağlamasa, o yiyecekler için ağlayan bir sürü insan var. Anladın mı!

9 yorum:

  1. Off aynen haklısın..Çok açgözlülük yapıyoruz, her şey dahil ya, işte o herşeyi dahil etmeye çalışıyoruz...ne diyim..

    YanıtlaSil
  2. Gözü aç olanımız da çok, karnı aç olanımız da..Ne yazık ki gözü aç olanlarda insaf, merhamet ve mantık duygusu yok. Bir kaç yıl önce parkta baktığım köpekler için özel olarak hazırladığım bir yiyecek karışımını plastik kaplara bölüştürüp götürmüştüm onları doyurduğum yere. Nedense o gün köpekler ortalıkta yoklardı. Ben de yiyeceklerin bir bölümünü bir ağacın dalları arasına saklayıp başka köpekler var mı diye aramaya çıktım. Bir kaç dakika sonra dönünce bir evsizin paketi açıp yemekte olduğunu gördüm. Bir kaç adım ötede ise lüks bir kafede aileler pazar kahvaltısı ediyorlardı. Aynen anlattığınız şekilde israf ederek! Kahroldum..

    YanıtlaSil
  3. Maalesef böyle. Nasıl bu hale geldi bu güzide millet:(
    Türkiye'nin ilk sorunu bu olmalı: israfın engellenmesi, tasarrufun sağlanması...

    YanıtlaSil
  4. Açık büfeler, ziyan olan yiyecek büfeleridir. Bize göre değil. Bizler; tembel, kolaycı, kurnaz, adam sendeciyiz. Ben görmedim ki; hiçbir açık büfede bir aile ya da kişi, çift her neyse, yiyeceği kadar alsın ve sonra boşalan tabağıyla diğer yiyecekleri almak için tekrar büfeye gitsin ve sonunda boş masanın üstünde boş tabaklar bıraksın. Masadan kalktıklarında sanki yemeğe yeni başlıyormuşçasına dolu tabaklar bırakıyorlar. Yemeğin başındayken, sonunda yiyeceği tatlıları ve üstelik her çeşidiniden, bir tabağı bir kişiye yetecekken beş altı belki daha fazla tabağı masaya yığmalar acaba aç gözlülükten mi, yemeğin sonuna kadar biter, bana kalmaz düşüncesiyle mi yoksa, parasını verdim nasılsa, ister yerim ister yemem, gerisinden banane vurdumduymazlığı ve bencilliği mi? İşletmeler "herşey dahil" ve açık büfe sunumları yaptığı sürece bu kaçınılmaz olacak. Bununla mücadelede çıkar yol, yapabiliyorsak mümkün olduğu kadar anti propagandasını yapmak ve bu iğrenç tabloyu görmemek için açık büfelerden uzak durmak.

    YanıtlaSil
  5. Beyaz Sayfa@ biraz da edep dahil olsa keşke

    YanıtlaSil
  6. Begonvilli Ev@ herkes biraz hassasiyt gösterse aç kimse kalmaz bu dünyada

    YanıtlaSil
  7. N.Narda@ sadece Türkler'in değil.. Sanırım bütün insanlığın sorunu bu :(

    YanıtlaSil
  8. Hektor@ Dimi. Alakart olsa, herkes yiyeceğinin parasını o an ödese nasıl lokmalarını sayarlar.. Çok haklısın!

    YanıtlaSil
  9. ARKANIZDAN AĞLARI KAÇ KİŞİ BİLİYOR VE UYGULUYOR BİLEMEM AMA SONRAKİ YORUMUNA KATILIYORUM.
    BENCE BİZ TÜRKLER AÇIK BÜFE OLAYINA UYGUN İNSANLAR DEĞİLİZ(AZ SAYIDAKİ İSTİSNA VAR ELBET AMA O DA SAYILMIYOR MALESEF)ÇÜNKÜ AÇ GÖZLÜYÜZ,SINIRLARIMIZ BELİRTİLMESSE .....HERŞEY ORTADA
    SEVGİLER

    YanıtlaSil