Hürriyet

18 Mart 2010 Perşembe

EN ACİL TARAFINDAN BİR TATİL KÖYÜNE REZERVE OLMALIYIM



Malum erken rezervasyon indirimleri başladı. Hatta bir tanesi bitti bile. Nice insan biliyorum ki , ilk erken rezervasyon indirimini kaçırdığı, ya da istediği otelde yer bulamadığı için karalar bağlamış, tüm tatil umutlarını yitmiş, depresyona girmiş..

Bir hafta öncesine kadar her yerde bir telaş, oteller inceleniyor. Herkes gönüllü otel denetleyicisi. Sanırsın hepsi Turizm Bakanlığı'nda özel staj yapmış. Kaç havuzu varmış, havuzun klor oranı yüzde kaçmış, şezlong minderinde kullanılan pamuğun kalitesi ne imiş, salataların üzerine kuş konduyorlar mı, gece çorbasında kaç çeşit çorba var. Hangi oteller çocuk dostu, hangisi çocuğa düşman sor bak vatandaş hepsinden habedar. Gerçi haksızda sayılmazlar. Bir hafta tatil yapabilmek için 12 ay boyunca tatil taksidi ödendiğini düşünürsek bu yapılanlar az bile aslında.

Velhasıl, incik mincik otellerin herşeyi incelendi. Kararlar verildi, şanslı olup da yer bulanlar rezervasyonlarını yaptırdı, yer bulamayanlar ikinci indirimi bekler oldu.

Ben de bu vesile ile kendimi acayip baskı altında hissediyorum. Terzi kendi söküğünü dikemez misali, turizm ile uğraşıyor olmama rağmen rezervasyon yaptırabildiğim bir otel otel yok ama uçakta yerler hazır. Acilen ikinci indirimde bir yer bulmalı ve oraya rezerve olmalıyım ki içim rahatlasın.Kredi kartımdan çekilmeye başlansın tatil taksitleri ki havam yerine gelsin. Ne de olsa borç yiğidin kamçısıdır.

Ama eminim ki tatile gittiğimde ordakilere aynen şöyle bakıyor olacağım

- Acaba ilk erken rezervasyon indiriminde yer bulup da benden daha ucuza gelen hain tatilciler hangileri?

Tespit ettiğimde hepsi için birer iyilik düşünüyor olacağım. Tek tek hepsini takip edip sabahtan kaptıkları şezlongların üzerindeki havlularını alıp, herbirini şezlongsuz bırakacağım.

Tatilde şezlongsuz kalmak ve güneşlenecek yer bulamamaktan daha büyük bir ceza var mı? Hele ki parasını 6 ay önceden ödediysen...

Yaşasın kötülükkkk!

1 yorum:

  1. ne güzel tatili düşünmek şimdiden ben çok yoğun çalıştığımdan gidemeyenlerdenim devre mülküme bile gidemedim yıllar oldu kiraya veriyorum devamlı bu yıl da kiraya vereceğim clup armonia da bodrum turgutreiste hemde bayağı ucuz vereceğim nasıl olsa ben gidemiyorum sevgiler...

    YanıtlaSil