Hürriyet

27 Ocak 2011 Perşembe

KORKUNU BANA ÖĞRETME!

Dişim ağrıyor.. Ağrımak ne kelime sızım sızım sızlıyor. 30 yaşı 3 geçe , ilk defa tanışıyorum diş ağrısı ile. Kime dişim ağrıyor desem offff! Çok fenadır ! diyor. Hakikaketen de çok fena ağrıyor...

Peki bu güne kadar, dişçiye kontrol harici gitmeyen ben ( sadece bir kez diş çektirdim o da 1 sene önce idi ve kötü bir tecrübe değildi) ne diye dişiye gitmekten korkuyorum?

Hayatımızdaki bazı korkular kesinlilke öğrenilmiş ve kulaktan duyma korkular.

"Dişçi mi Amannn çok korkarım, şöyle canım yandı böyle canım yandı, adam bir asıldı dişime! "cümlelerini duya duya beyin programlanmış. Dişçi mesajı gitti mi ilgili loba Kork! mesajı olarak geri geliyor..

Dizilerdeki filmlerdeki çığlık bağrış doğum yapmaya çalışan, doğumhaneye yetşitirilmeye çalışan zavallı hamile sahneleri yüzünden bir iki arkadaşımın çocuk yapmaktan ve doğumdan ölesiye korktuklarının en canlı şahidiyim.

Kadınlar arasında şehir efsanesi gibi anlatılan ilk gece hikayeleri yüzünden kimbilir kaç genç kızın kabusu olmuştur ilk cinsel deneyim.

Bunun gibi örenekler çoğaltılabilir ama bu öreneklerin azalması, insanların ağzından çıkanı kulağının duyması, söylediğim acaba diğerlerini nasıl etkiler, etrafta çoluk çocuk var mı diye düşünmesi ve kendi korkularını gereksiz yere başkalarına öğretmemesi hayallerimden biri.

Olabilir mi?

Benim hala umudum var....

10 yorum:

  1. bir diş ağrısını nerelere nasıl bağladın.... beni göremiyorsun ama hayranlıkla alkışlıyorum seni :D
    bir iki ufak bir şey daha ben dişçimden korkmuyorum arkadaşım olduğu içindir belki... :)
    diğer korkular için yorum yapamayacağım için çok mutluyum

    YanıtlaSil
  2. zağanos@ itifatına teşekkür ederim.. Artık bende korkmuyorum korkulası birşey değilmiş, beni şimdiye kadar korkutanlar utansın.

    Erkekler için hemen Sünnet korkusu geliyor aklıma. Keseceğiz keseceğiz diye diye korkutup çocukları büyük psikolojik hasarlar verdiler onca sene.. Neyse ki şimdi durum biraz değişti en azından öyle umuyorum :)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Haklısın korkuları öğreniyoruz. Ben lise yıllarımda korku film izlerdim. filimler yüzünden uzun süre yatağın altından bir elin ayağımı yakalıyacağından korkuyordum...

    YanıtlaSil
  4. hahah ben 11 yaşımda yendim o korkuyu. Şu an 23 yaşındayım ve hala 6 ay da 1 giderim dişçime. Ondan başkasına ağzımı açamama gibi bir takıntım olsam da kesinlikle diş olayı çok önemlidir. Ağırmadan gitseydiniz keşke ama bekletmeyin hiç.İnanın korkunuz, ağrınız 15 dk da geçecektir. O kadar sıkılacağınıza kırın şeytanın bacağını. Hadi geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  5. neyse bozbek geçelim bu korku konularını artık :)

    GÜNAYDIN YEPYENİ BİR GÜNE DAHAAA

    YanıtlaSil
  6. annelili@ Ahh sorma o Jaws yüzünden 3 dakikada yüzdüğüm yeri 30 saniyede geri dönerdim ben :) Bazen hala yapmıyor da değilim itiraf etmem gerekirse :))

    YanıtlaSil
  7. Hayal Meyal @ Gittim dişçiye , korkulacak birşey yokmuş çok haklısın.. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. zağanos : Günaydınnnnn :)

    YanıtlaSil
  9. Diş agrısı cok fena

    20 yas dısım benı mahvetmıstı


    cok cok gecmıs olsun

    YanıtlaSil
  10. Öykü@ çok teşekkür ederim. Benim 20 yaş dişlerim de tedavi edilmek için sıra bekliyorlar.

    Sevgiyle :)

    YanıtlaSil